İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklaması ;

  

Amerika adına, komşularımız Suriye ve İran’la ilişkilerimizi her geçen gün çıkmaza sokan, bu iki ülkeyi Türkiye karşıtı bir safta gören Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı makamında kalamaz. Derhal istifa etmelidir.


           Önceki gün İstanbul’da yapılan sözde “Suriye’nin Dostları” toplantısı da göstermiştir ki, Davutoğlu’nun yürüttüğü dış politika iflas etmiştir.


            Rusya ve Çin’in toplantıya davetli olmalarına rağmen katılmamaları, Türkiye’yi bölgesinde iyice yalnızlaştırmıştır. Hatta Amerika bile Annan Planına destek vererek, bir bakıma Davutoğlu’nun izlediği politikayı ortada bırakmıştır.


           Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini her geçen gün bozan ve ülkemizin güvenlik ve bütünlüğünü tehdit eden politikaları derhal terk etmesi, komşularımızla tekrar iyi ilişkiler kurar duruma gelmesi için, Davutoğlu’nun makamını boşaltması artık bir zorunluluktur.

 

      İşçi Partisi olarak dış güçlerin müdahaleleriyle yapay olarak tırmandırılan Suriye gerginliği konusunda milletimizi bir kez daha uyarıyoruz.

 

       Dost ve kardeş Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyulmalıdır. Suriye müdahalenin hedefinde aynı zamanda Türkiye vardır. Suriye’nin bütünlük ve güvenliği, Türkiye’nin bütünlük ve güvenliğidir. Dış güçlerin hangi adla olursa olsun Suriye’ye müdahalesine karşıyız. Türkiye’nin, emperyalist güçler hesabına Suriye’de ateşe sürülmesini asla kabul etmiyoruz.

 

Suriye içinde tampon bölge oluşturulması girişimi, komşumuzun toprak bütünlüğü ve egemenliğinin açıkça ihlal edilmesi ve savaş ilanı anlamına gelir. Bu Anayasa’ya ve Ceza Kanunu’na aykırıdır. Türkiye, Suriye’ye karşı terör faaliyetleri yürüten unsurların üssü olamaz.

 

İşçi Partisi olarak, parti ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin; bütün siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerimizi, bütün milletimizi Türkiye-Suriye Barış Cephesini birlikte kurmaya ve mücadeleye çağırıyoruz.

 

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 

Editör: TE Bilişim