Dünya Madenciler günü nedeni ile İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım bir basın açıklaması yaptı.

 

İl Başkanı Z.Cem Yıldırım açıklamasında;

 

Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü.

Dünya Madenciler Gününde, Kozlu’da, Soma’da, Ermenek’te ve bugüne kadar ülkemizin değişik bölgelerinde “bir avuç kömür için bir ömür veren” madencilerimizi saygıyla anıyoruz.

İşçi Partisi olarak, madenlerde kaybettiğimiz madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

Dünya Madenciler Gününde, Muğla Yatağan’da Yatağan Termik Santralinin özelleştirilmesine karşı, 445 gün önce başlatılan işçi sınıfının mücadelesi devam ediyor. Yatağan işçisi Türkiye mücadelesi veriyor. Yatağan işçisi termik santral önünde “Vatan ve emek nöbetine” başladı. Yatağan işçisi, aileleriyle birlikte kendi üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Milletimizin malına milli değerlerine sonuna kadar sahip çıkıyor. Bu kapsamda fabrika içinde ve direniş çadırında nöbetlerini kararlı bir şekilde sürdürüyor.

 

Biz İşçi Partisi olarak, yeni Somalar, Afşin Elbistanlar, Ermenekler olmasın diye Yatağan işçileriyle yan yanayız, omuz omuzayız. Özelleştirmenin sömürgeleştirme olduğunu, yabancılaştırma olduğunu, işsizlik olduğunu, güvencesiz yaşam olduğunu ölüm olduğunu biliyoruz.

 

Soma’daki, Ermenek’teki maden facialarının ve diğer iş cinayetlerinin temelinde özelleştirme olduğunu, çözümün ise kamulaştırma olduğunu daha önce ifade etmiştik.

 

Gün, Yatağan işçilerinin yanında bulunma, özelleştirmeye karşı ayağa kalkma ve birlikte mücadele etme günüdür. İşçi Partisi olarak başta sendikalarımız, siyasi partilerimiz, demokratik kitle örgütlerimiz olmak üzere, tüm milletimizi Yatağan işçisinin haklı mücadelesinin yanında saf tutmaya çağırıyoruz.

 

İşçi Partisi Yatağan işçisinin yanında olmaya devam edecektir. İşçi Partisinin merkezinde olduğu Milli Hükümet, özelleştirmeleri derhal durduracak, özelleştirmeyle ilgili tüm işlemleri soruşturacak ve yabancı sermayeye ve yerli işbirlikçilerine devredilen-peşkeş çekilen Kamu İktisadi kuruluşlarını ve bunların iştiraklerini yeniden kamulaştırılacaktır”dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim