İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım, yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Z.Cem Yıldırım basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

 

16 Nisan 2012 Pazartesi günü Niğde Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Milli Anayasa Forumunun ardından, 28 Nisan’da Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezindeki Milli Anayasa Kurultayı ile bir üst aşamaya çıkarılan toplantı ile kapalı salon toplantılarına nokta konuldu.

 

“Atatürk’te Birleştik ”, “Yurtta Barış Dünyada Barış ”, “ Emek En Yüce Değerdir ”, “Türk Milleti Tartışılamaz ” sloganlarının atıldığı salonda, CHP, MHP, İP, DP, DSP başta olmak üzere her siyasi görüşten katılımcının yer aldığı kurultayda forum düzenleme kurulunda Yekta Güngör Özden, Hüsamettin Cindoruk, Kemal Alemdaroğlu, Özcan Yeniçeri, Ferit İlsever, Zekeriya Beyaz, Şahin Mengü başta olmak üzere 11 kişi yer aldı. Kurultaya TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk başkanlık yaptı.

 

Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Celal Bayar’ın posterlerinin asıldığı salonda, Niğde’den giden katılımcılar olarak, bırakın oturmayı ayakta duracak yer bulmak mümkün olmadı.

 

Kurultaya katılan Milli Anayasa Forumu düzenleme kurul üyeleri ve tüm izleyenler, Atatürk’te birleşerek, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü savunmada tek vücut olduklarını gösterdiler.

 

CHP ve MHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonuna katılıp, ABD’nin dayattığı AKP-BDP anayasasına meşruluk kazandırmasıyla, muhalefet görevini de artık Milli Anayasa Forumunun üstlendiği ortaya çıktı.

 

Forumların yapıldığı her yerde oy birliğiyle kabul edilen sonuç bildirgelerinde belirtildiği gibi, Niğde Anayasa Forumu düzenleyicilerinden biri olarak ve bir kez daha CHP ve MHP’yi Anayasa Uzlaşma Komisyonundan çekilmeye çağırıyoruz.

 

Anayasa Mahkemesi tarafından, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan ceza almış AKP ile anayasa değişikliği yapılamaz. Yeni anayasa hiç yapılamaz. Çünkü “ AKP ile anayasa yapmak Damat Ferit ile Kurtuluş Savaşı yapmak” gibidir.

 

 

Önümüzdeki süreçte Türkiye’yi birleştirenler, kaçınılmaz olarak iktidar olacaktır.
Türkiye’yi birleştirecek tek çözüm ise: Atatürk Devrimidir. Atatürk’te birleşenler, kuşkusuz Türkiye’yi de birleştirecektir.

 

Milletimizi, yaşamakta olduğu büyük sorunlar karşısında, Atatürk’te birleşmeye ve yeni anayasa yapım faaliyetlerine karşı tavır almaya davet ediyoruz.

 

 






 

Editör: TE Bilişim