Kesk dönem sözcüsü ve SES Niğde İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız, son günlerde yaşanan Gezi Parkı ve eylemler ile ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yıldız ; “ Şimdi Kentlerimize, havamıza ve doğamıza sahip çıkma zamanıdır” dedi.

 

Yılmaz Yıldız yaptığı basın açıklamasında ; “ AKP’nin saldırıları dur durak bilmiyor! Kapsamlı ve her cepheden bir yönelim var. Neo liberal politikaların ve milliyetçi muhafazakâr ideolojinin yaşamın her alanına nüfuz etmesi için başlatılan yeni saldırı dalgasına karşı toplumun tüm kesimlerinde biriken öfke ve tepki en son Taksim Gezi Parkı direnişiyle açığa çıktı. 

 

Dört gündür Türkiye’nin ve dünyanın gözü kulağı İstanbul’da, Gezi Parkı’nda. Dünden itibaren de Ankara, İzmir, Antep, İzmit, Adana, Mersin, Konya, Kütahya, Eskişehir, Afyon, Dersim ve daha birçok il ve ilçede destek eylemleri gerçekleştirildi. Eylemler hızla ve büyüyerek devam ediyor. 

 

Güvenlik güçleri adeta kendi halkına savaş açmış durumda. Yaşamını yitirenlerin olduğu ifade edilmektedir. İçinde önemli sayıda ağır olmak üzere yüzlerce vatandaşımız yaralanmıştır. Sayısı sürekli artan gözaltılar yaşanmaktadır.  Tüm Türkiye gaz bombası tehdidi altındadır. Gökyüzü adeta kimyasal gaz bulutu ile kaplanmıştır. Halkın, emekçilerin, ezilenlerin geleceklerine, doğaya sahip çıkmaları ve sermeyenin acımasızlığına karşı bu haklı tepkisine karşı hükümetin insanlık dışı saldırısını kınıyor, protesto ediyoruz.

 

Tüm bu acımasız yönelime rağmen halkın günlerdir gece gündüz demeden yaşam alanlarına sahip çıkmak için sokaklardan ayrılmayışı yeni bir mücadele dönemine girdiğimizin habercisidir. Hükümet, halkın bu ciddi uyarısının gereğini yapmalı, derhal pervasız ve keyfi yönetime son vermelidir.

 

 5 Haziran’da yapacağımız grevin gerekçelerinin ne kadar haklı olduğu bu son gelişmelerden de bir kez daha anlaşılmıştır. Emekçiler sadece çalışma hayatına yönelik saldırılara karşı değil, doğa ve bir bütün yaşam alanlarına yönelik her tür otoriter, faşist uygulamaya karşı da mücadelesini yükseltecektir. Kamusal alanları piyasalaştırmaya, sermayeye peşkeş çekmeye dayanan kentsel  yıkım ve rant projelerine geçit vermeyecektir. Dün olduğu gibi bu gün de emek ve demokrasi güçleriyle birlikte faşist saldırı ve baskılara karşı birlikte mücadeleyi esas alacak SES Niğde Temsilciliğimiz 5 Haziran grevinde de alanlara çıkarak sorumluluklarını yerine getirecektir.

 

Şimdi; 

İnsanların yüreğine zorbalıkla korku salanlara, şükürcülükle gönüllü kulluk düzeni kuranlara karşı Karadeniz’in dalgaları kadar özgür bir yaşamı savunan yüreğiyle METİN LOKUMCU’nun cesaretiyle direnme vaktidir. Hırsızlara, soygunculara, sömürü ve talanın baş aktörlerine, Bu köhne düzenin devamı için halka her tür kötülüğü yapmaktan çekinmeyenlere; Artık verecek ne tek bir ağacımız,  ne bir avuç toprağımız, ne de bir damla alın terimiz var! “ dedi.


 

Editör: TE Bilişim