İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi.

 

         “ Amerika Birleşik Devletleri Afganistan ve Irak işgalinden sonra komşu ülke Suriye’ye de saldırmanın eşiğinde. Bu saldırı asla kabul edilemez.

 

Bir Amerikan yapımı olan Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında görev alan eşbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’tan sonra Suriye’nin de bir savaşla bölünmesi için elinden geleni yapıyor.

 

         İslamcı basın ve kartel medyasının gazete manşetleri tüm dünyaya savaş çağrısı yapıyor, Amerikanın Suriye’yi vurması için dua ediliyor. Suriye’ye müdahalenin gerekçesi eğer kimyasal silah kullanımı iddiası ise o vakit, şu an Suriye’de bulunan Birleşmiş Milletler heyetinin vereceği rapor mutlaka beklenmelidir.

 

         Suriye’de olanlar aklımıza 2003 yılında Irak’a yönelik işgal öncesi söylenen yalanları getiriyor. 10 yıl önce de Irak savaşı böyle başlatıldı. Amerika Irak’ı Saddam zulmünden kurtarıp Irak’a demokrasi götürecekti.1,5 milyonu aşkın Iraklı öldü, yüzbinlerce sakat, tecavüz edilen on binlerce Iraklı kadın ve Irak’ı terk eden yüz binler. Ayrıca, Kuzey Irak’ta oluşan boşlukta büyüyüp güçlenen PKK’nın bugün geldiği aşamayı ibretle izliyoruz.

 

         İşçi Partisi o zaman şöyle söylemişti; “ Irak’ın bölünmesi Türkiye’nin bölünmesidir.” Irak şimdi birleştirilmeye çalışılsa da üç parça. Yarın Suriye’de olacak olan da aynısıdır. Bölünme, ölüm, sakat kalanlar, ülkesini terk edenler, sefalet ve gözyaşı.

 

         Suriye’ye savaş, petrole egemen olmak, Ortadoğu’yu kontrol etmek ve İsrail’i güvence altına almaktır. Türk Milleti olarak sınırlarımızı, hava sahamızı işgal kuvvetlerinin kullanımına açmak, işgal koalisyonuna herhangi bir şekilde destek vermek milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğüne zarar verecektir. İsrail’i de sevindirecek savaşa katkı vermek, “ vatan sevgisi imandandır ” diyen İslam dinimize de aykırıdır.

 

         Yarın 30 Ağustos Zaferinin 91’nci yıldönümü. Emperyalizme karşı kazanılan ve tüm mazlum milletlere de örnek olan bir savaşla bağımsızlığımıza kavuştuk. Bağımsızlığın, özgürlüğün, yabancı askerin bir ülkeyi işgal etmesinin ne olduğunu bilen bir milletiz. Irak’ın da Suriye’nin de tüm ezilen dünya ülkelerinin de bağımsız yaşamaya hakkı vardır. Milletimiz de zaten Suriye’ye bir müdahale yapılmasını asla istemiyor.

 

İşçi Partisi olarak tüm Milletimizi Suriye’ye karşı yapılacak bu haksız savaşa karşı ayağa kalkmaya ve tavır almaya çağırıyoruz. “dedi.

 

Editör: TE Bilişim