İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ;  Ergenokon’dan çıkmak ve Türkiye’ye sahip çıkmak için, Silivri’ye gidiyoruz” dedi.

 

İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Yıldırım açıklamasında “ Silivri’de sürmekte olan ve adına “Ergenekon davası” denen yüzyılın en büyük kanunsuzluk olayında son aşamaya gelinmiştir. Ergenekon Davasında savcılık makamı, Türkiye Cumhuriyetinin hukuku göz göre göre çiğnenerek, hukukun temeli savunma hakkı paramparça edilerek, alelacele bir karar oluşturabilmek için 13 Aralık günü mütâalasını verecektir.

 

Ergenekon Davası, emperyalizmin Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk Devrimleri’ne karşı gerçekleştirdiği nihai saldırının davasıdır. Hedef, Türkiye’yi parçalamak ve Cumhuriyet Türkiye’sini sonlandırmaktır.
         

Ergenekon Davası nedeniyle oluşturulmuş Özel yetkili/görevli mahkemeler eliyle Türk Ordusu tasfiye edilmiş, Yurtsever aydınlarımız ağır psikolojik işkenceler altında yaşamaya zorlanmış, adaletin tecelli ettiği yer olan mahkemeler mahkeme olmaktan, hâkimler hâkim olmaktan, savcılar savcı olmaktan çıkarılmıştır. Düzmece belgeler ile çöplükten toplanan tanıklarla savunma hakkı kullanılamaz hale getirilmiştir. Milyonları bulan yalan dolan dosyaları karşısında savunma avukatlarına tanınan süre 15 dakikadır. İşte Cumhuriyet hukukunun getirildiği durum budur.


          
İşçi Partisi, CHP, DSP, ADD, TGB, Barolar, Birleşik Kamu İş, Vatan Cumhuriyet Birliği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Basın Konseyi, Vardiya Bizde, CKD’nin de içinde bulunduğu eyleme tüm Niğdelileri davet ediyoruz.

 

Ergenekon’dan çıkmak için! Türkiye’ye sahip çıkmak için! Vicdanları isyana çağırıyoruz.  Aydınlık Türkiye için! “O gün ben de oradaydım” diyebilmek için! İşçi Partisi olarak sizleri tarih yapmaya çağırıyoruz!

 

Silivri’ye gitmek isteyen halkımız için iletişim telefonumuz 05057683712.

 

Silivri’ye gidecek otobüs 12 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’de Niğde Belediyesi yanından hareket edecektir.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim