İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı basın açıklamasında “ Türkiye’yi savunmak için Doğu Perinçek’e ihtiyaç var” dedi.

 

İP Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım yaptığı yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Fransız ulusal meclisinde, Ermeni soykırımının olduğunu kabul etmeyenlere 1 yıl hapis ve 45 bin avro para cezası öngören yasa kabul edildi.

 

577 milletvekilinin bulunduğu mecliste, meclis görüşmelerine katılan 50 milletvekilinden 44’ünün oyuyla kabul edilen yasa teklifini kabul etmiyoruz. Fransız parlamentosunun aldığı bu kararı bir kez daha ayaklarımızın altına alıp çiğniyoruz. Biz soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk.

 

Bu kararın kabul edilmesinin ardından Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde(AİHM) İsviçre aleyhine açtığı dava bugün daha da önem kazanmıştır. Bu davada Doğu Perinçek, sözde “Ermeni Soykırımı’nı inkârının cezalandırılmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırılığının tespitini istemişti. Birçok soruna köklü çözüm getirecek bu davada karar aşamasına gelinmiş ve 2012 yılı içinde karara bağlanması gerekmektedir. Davanın öne alınması konusunda parti olarak gerekli başvuruda bulanacağız. Hükümetimizin de bu yönde çaba sarf etmesi gerekmektedir. Çünkü AİHM kararları bütün Avrupa Konseyi üyesi ülkeleri bağlayıcı kıldığı gibi Fransa makamlarını da bağlayacaktır.

 

Talat Paşa Komitesi adı altında, Türkiye’mizin bütünlüğünü tehdit eden uygulamalara karşı 2005 yılından beri Berlin, Lozan ve Paris’te ermeni soykırımı iddialarına karşı mücadele ettik fakat bugünkü hükümet ta en başından beri, dış ilişkilerde sürekli tavizler vermiş, dik durmamış ve mücadelemizi desteklememiş hatta köstek olmuştur.  “Ermeni soykırımı yoktur” diyeni cezalandıran İsviçre’nin Dışişleri Bakanını Türkiye’de yapılan Büyükelçiler Konferansında konuşma yapmaya davet edilmesi bu yanlışların sadece bir tanesi ve de en sonuncusudur.

 

İşçi Partisi olarak soykırım yalanına karşı olan mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi yarın da kaldığımız yerden ve kararlılıkla devam edeceğiz. Eğer bu yasa meclisten sonra senatoda da kabul edilirse Fransa’ya gidip orada da bu yasayı ayaklarımızın altına alıp yine çiğneyeceğiz.

 

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve öğretim görevlisi Mehmet Perinçek, söylenen ve bilinenlerin aksine, bu soykırım yalanlarıyla savaştığı için Silivri’de tutsaktır.

 

Artık açıkça anlaşılmalıdır ki Fransa bizimle tarih tartışması yapmıyor. Fransa meclisinde kabul edilen yasa Ermeni lobisinin de bir oyunu değildir. Ermeni soykırımı konusu Büyük Ortadoğu Projesinin(BOP) ve 2 nci İsrail planlarının bir parçasıdır. Bu yüzden Türkiye’nin dize getirilmesini ve bölünmesini hedefleyen uygulamalara karşı sıradan, ezberlenmiş açıklamalarla ve bildirilerle karşı konulamaz.

 

Talat Paşa Komitesinin İsviçre, Almanya ve Fransa’daki söylem, çalışma ve tüm kararları örnek alınmalıdır.

 

ABD ve Avrupa’daki 5 milyon Türk doğru stratejiyle, uygun siyasetle, bilgiyle, hukukla ve haklı zeminde harekete geçirilmelidir.

 

Ermenistan’ın ilk başbakanı Ovanes Kaçaznuni’nin 1923 yılında Macaristan’da yapılan Taşnak Partisi kongresine sunduğu raporu ve “ Taşnak Partisinin Yapacağı Bir Şey Yok” adlı kitabını önce bizler okumalı sonra da tüm dünyaya okutmalıyız.

 

Yine Doğu Perinçek’in “Ermeni Sorununda Strateji ve Siyaset” kitabı ile Mehmet Perinçek’in “Rus Devlet Arşivlerinden 100 Belgede Ermeni Meselesi” kitabını her vatandaşımıza öneriyoruz.

 

Türk milletinin birliği, vatanımızın bütünlüğü ve bu sözde Ermeni Soykırımı iddialarının emperyalist bir yalan olduğu gerçeğini tüm dünyaya göstermek için İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek başta olmak üzere Silivri ve Hasdal’da tutuklu bulunan tüm yurtseverler derhal serbest bırakılmalıdır. Çünkü Türkiye’yi savunmak için Perinçek’e ihtiyaç var.

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 

Editör: TE Bilişim