İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ; İmralı Tutanakları, Öcalan - Tayyip Erdoğan ortaklığının bölücülük belgesidir. Bölücüler Türk Milletinin ayakları altında kalacak!...” dedi.

 

İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı yazılı basın açıklamasında şöyle dedi; Milliyet gazetesinin yayınladığı Abdullah Öcalan ile BDP heyetinin görüşme tutanakları, ülkemize kurulan tuzakları bütün çıplaklığı ile göstermiştir.  Bu tuzak “Yeni Anayasa” adı altında ülkemizin bölünmesi, Cumhuriyetimizin ve laikliğin ortadan kaldırılması, özet olarak Anayasadan Türk milletinin sürülmesi ve başkanlık sisteminin getirilerek, üniter yapımızın ortadan kaldırılmasıdır.

 

Görüşme notlarından, Abdullah Öcalan ile kendini BOP Eşbaşkanı ilan eden Tayyip Erdoğan’ın ittifak ettiği anlaşılmaktadır. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını ifade eden Tayyip Erdoğan ile, Türk milliyetçiliğini ırkçılık ve faşistlikle suçlayan Abdullah Öcalan “Açılım “ adı altında Türkiye’yi ve Türk milletini bölme girişiminde birleşmişlerdir.

 

KÜRT HALKI, SURİYE, IRAK VE İRAN’DA ATEŞE SÜRÜLÜYOR!

Görüşme tutanaklarında, PKK, özerklik karşılığı, İran, Irak ve Suriye’nin üzerine sürülmektedir. PKK’nın silah bırakacağının büyük bir yalan olduğu ortaya çıkmıştır. Tam tersine silahlı güçlerini büyütme kararı sözkonusudur. Öcalan’ın deyimiyle “İran’da 40 bin, Suriye’de 50 bin Irak’ta ise 10 bin gerillanın “olacağı belirtilmektedir.

 

ÖCALAN – TAYYİP ERDOĞAN KOALİSYONU!

Yine tutanaklarda, Öcalan ile KCK tutuklularına af çıkarılması konusunda anlaştıkları ortaya çıkmıştır. Buna karşılık, Öcalan, Tayyip Erdoğan’ın başkanlığını destekleyeceklerini, AKP ile Başkanlık sistemi üzerinden ittifak kuracaklarını söylemektedir.

 

GÜNEYDOĞU’YA ÖZERKLİK

Öcalan, görüşme tutanaklarında Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına konulan çekincelerin kaldırılmasının bu aşamada yeterli olacağını ve burada yerel yönetimlerin idari ve mali özerkliklerinin kabul edildiğini söylemektedir. Bu Avrupa Birliği’nin dayatması olarak gündeme getirilmiştir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da 2010 yılındaki Anayasa referandumu sırasında Hakkari’de, bu çekinceleri kaldıracaklarını ve özerk yönetimlerin önünü açacaklarını söylemesi de bunu göstermektedir.

 

Ortada masa diye bir şey yoktur. ABD emperyalizminin ülkemizi ve komşularımızı bölerek kuracağı “Kukla Devlet” projesinde görevliler vardır. 

 

TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ! TÜRK MİLLETİNİN AYAKLARI ALTINDA KALACAKLAR!    

İşçi Partisine ve Türk Ordusuna yapılan tertiplerin nedeni de iyice anlaşılmıştır. Öcalan TSK’ya yapılan operasyonlarda Tayyip Erdoğan’a destek olduklarını söylemektedir.

 

Türküyle, Kürdüyle Türk milleti olarak buna izin vermeyeceğiz. Türk milletini ayaklar altına almak isteyenler, Türk milletinin ayakları altında kalacaklardır.  AKP iktidarı yıkılacak, Bir milli hükümet kurulacaktır. Milli hükümet,  vatan ve millet düşmanlarından hesap soracak ve suçları sabit görülenler cezalandırılacaktır.

 

İşçi Partisi olarak milletimizi ayağa kalkmaya, bölücü ve gerici anayasa girişimini engellemeye çağırıyoruz. Vatan ve millet mücadelesinde görev almak için İşçi Partisi’ne üye olalım ve göre alalım.

 

Değerli basın mensupları, yarın 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü. “Çanakkale Geçilmez” dedirten başta Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

 

Editör: TE Bilişim