AKP Hükümeti, 11 yıldır izlemiş olduğu yanlış ekonomi politikaları sonucu bir kez daha kayaya çarpmıştır. Aralık sonunda başlayan döviz fiyatlarındaki yükseliş, Türk Lirasının yaklaşık yüzde 30 oranında değer kaybına yol açmıştır.

AKP Hükümeti yükselen bu döviz fiyatlarına karşı çareyi faizleri yükseltmekte buldu. Oysa döviz fiyatlarının yükselmesiyle süregelen krize daha yüksek faizle yanıt vermek, krize teslim olmak demektir.

Küçük Amerika olma düşüncesiyle bağlandığımız ve altmış yıldır uygulana gelen sistemin artık sonuna gelinmiştir. Borçlanarak, üretmeden, ihracatı ithalata bağımlı kılarak, düşük kur-yüksek faiz politikasını uygulayarak, Avrupa Gümrük Birliğine girip gümrükleri kaldırarak, sistemin sonuna gelinmiştir.

Hacizcinin Türkiye’nin kapısına dayandığı günler gelmiş bulunuyor. Kaçınılmaz olan oluyor. Çıkmaz sokağın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Şimdi büyük çıkış yolunun zamanı gelmiştir.

Bu kriz Cumhuriyetin krizi değildir. Bu kriz cumhuriyeti yıkan mafya-tarikat rejiminin krizidir.

İP olarak krizden korkmuyoruz. Şunu gayet iyi biliyoruz; “ Büyük çıkış yolları kör çıkmazlarda bulunur.” Şimdi Türkiye’nin önünde büyük bir kapı açılıyor. Aslanlı Yol’da bu büyük yapıya ilerliyoruz.

Çözüm; Gümrük Birliğinden çıkmak, Türkiye’mizin varlığını tehdit eden dış ve iç güçlere karşı bir milli direnme ekonomisini yapılandırmak, kamu kesimi öncülüğünde, özel girişimin dinamik katılımıyla, halkçı, planlı, karma ekonomi siyasetlerini uygulamaktır.
IMF’nin dayattığı tarıma destekleri, gümrükleri, KİT’leri, kamu hizmetini ve paranın giriş çıkışın kontrolü kaldıran politikalara son vermektir. 

Çözüm; nereden buldun yasasını yeniden çıkartmaktan, hortumculuk, bankaların içini boşaltma, rüşvet, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma gibi yasadışı yollardan elde edilen bütün kazançlar ve servet unsurlarını kamu kaynağına dönüştürmekten geçmektedir.

Önümüzdeki süreçte, İktisadi Devlet Teşekkülleri, Kamu İktisadi Kuruluşları ve bunların iştirakleri yeniden kamulaştırılacaktır. Özelleştirilmeyle ilgili bütün işlemler ayrıca soruşturulacaktır.

Tarımda temel hedefimiz; köylüyü milletin efendisi yapmaktır. Türkiye’de yeteri kadar üretilebilecek tarım mallarının ve gıdaların dışalımı yasaklanacak, yerli üretim özendirilecektir. Yoksul ve orta halli köylüler tefeci ve banka borçlarından kurtarılacak, ipotekler kaldırılacaktır.

İP olarak, bu kriz koşullarında, kendimize ve halkımıza güveniyoruz.  Türkiye’nin ayakta kalması için, halkın geçimini sağlamak için uygulanacak program budur. Diğer seçenekler, dağılma, parçalanma, ekonomik perişanlık ve esarettir.

İŞÇİ PARTİSİ Milli Hükümetin kuruluşluna önderlik ederek, Türkiye’yi bütünlük, özgürlük ve kardeşlik içinde aydınlığa çıkaracaktır.

Editör: TE Bilişim