İP Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım ; “ Bu Meclis yeni Anayasa Yapamaz! “ dedi.
İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım parti yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
Hakkâri ilimizin Çukurca ilçesinde 24 askerimizi şehit verdiğimiz 19 Ekim günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonunda bulunan partiler bir araya gelmiş ve yeni anayasa için ilk toplantısını gerçekleştirmişti.
 
Bugün mecliste, AKP, CHP, MHP ve BDP’nin uzlaşma görüntüsü altında hazırlandıktan sonra Türkiye’ye dayatılacak yeni anayasa, maalesef, bir bölünme anayasası olacaktır. Bu anayasa ile özellikle son on yıllık süreçte Cumhuriyet Devriminin tasfiyesi ve Milli Devletimizin yıkılması ile eylemli olarak gerçekleştirilen karşı devrime, anayasa düzleminde meşruiyet sağlanması hedeflenmektedir.
 
Adalet ve Kalkınma Partisinin komisyona getirdiği yeni anayasanın temel maddeleri şunlardır;
 
1. Milli devletimizin egemenliği büyük devletlere ve uluslar arası kurumlara devredilmektedir.
2. Merkezi devletin otoritesini zayıflatmak ve federasyon planlarının yolunu açmak için yerel yönetimlerin yetkileri genişletilmektedir.
3. “ Türk Milleti ” kavramı anayasadan çıkartılmaktadır.
4. Anadilin tekliğine son verilmektedir.
5. Atatürk milliyetçiliği tasfiye edilmektedir.
6. Başkanlık sistemi öngörülmektedir.
7. Laikliğin “din özgürlüğü” diye tanımlanarak tersine çevrilmesi amaçlanmaktadır.
 
Görüldüğü üzere böyle bir anayasanın, milletimizin bugün yaşadığı sıkıntılarla ve ihtiyaçlarıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
Bütün milletimizi uyarıyoruz: Yeni anayasa girişimi, Türkiye Cumhuriyeti için sonun başlangıcıdır.
AKP ile BDP’ni bu yeni anayasa çalışmalarında kendi başlarına bırakmak en doğru olanıdır.
CHP ve MHP’nin, AKP’nin uzlaşma tuzağına düşmemesini ve komisyonlardan derhal çekilmesini bekliyoruz.
CHP ve MHP’nin yapacağı tek şey bu bölünme anayasasına cepheden karşı koymak, Cumhuriyetin halkçı devrimci anayasasını hazırlamaktır.
Türkiye Cumhuriyeti bir İstiklal Savaşıyla ve devrimle kuruldu. Atatürk Devrimlerini Türkiye’nin altından çektiğimiz vakit ortada ne Cumhuriyet kalır ne de milli devlet. O yüzden yeni anayasa ancak Atatürk Devrimi temelinde yapılmalı ve bu anayasada ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü mutlaka yer almalıdır.
                                         
İşçi Partisi olarak, CHP ve MHP başta olmak üzere tüm siyasi partilerimizi, demokratik kitle örgütlerimizi, toplum önderlerimizi ve engin sağduyusuna her zaman güvendiğimiz büyük milletimizi bölünme anayasasına karşı Atatürk Devrimleri temelinde bir araya gelmeye ve ortak tutum almaya çağırıyoruz.
 
Editör: TE Bilişim