Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Yeşilgölcük Kasabası’nın ilçe yapılması düşünülüyor mu?”diye İçişleri Bakanı’na sordu.

 

  05.01.2015 tarihinde Yeşilgölcük Belediye Meclisi  yaptığı toplantıda,  Yeşilgölcük’ün ilçe olması için başvuru kararı almıştı. Başkan Hakkı Şengül, meclis üyeleri  Bahri Sarıdağ, Yusuf Sağlam, Şaban Kahraman, Cuma Yüksel, Mustafa Esen, Ramazan Sarıgöl, Ramazan Tuncay ve Veli Turgut’un  aldıkları kararla kasabanın ilçe olması istenmiş ve bu konuda hazırlanan bir dosya ile gerekçeler de  detaylı olarak belirtilmişti.

 

Konuyla ilgili  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile görüşen  Yeşilgölcük Belediye Başkanı  Hakkı Şengül  Yeşilgölcük olarak bölge yapısı ile ilçe olmaya hazırız”dedi.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de tarihi dokusu ve  bölge özelliği ile Yeşilgölcük’ün ilçe olacak olanaklara sahip olduğunu belirterek yapılan çalışmalarla ilgili  İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergesi verdi. Gürer yazılı soru önergesinde şöyle dedi.

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

                Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sn. Efkan ALA tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 8.12.2015

 

                                                                                                                             Ömer Fethi GÜRER

                                                                                                                               Niğde Milletvekili

 

                

                5.01.2015 tarihinde Niğde İli Merkez Yeşilgölcük Belediye Meclisi, ilçe olmak için meclis kararı almıştır.  

                TÜİK verilerine göre 2013 yılı nüfusu 5214 olan ilçenin,  çevresinde yer alan kasaba ve köyler ile 33 bin civarında bir nüfusun yararlanacağı merkez konumuna ermesi düşünülmektedir.1936 yılında bucak merkezi olan 1972 yılında Belediye kurulan Niğde-Nevşehir ulaşım yolu üzerinde Yeşilgölcük kasabasında Jandarma Karakolu, Tarım Kredi Kooperatifi, Toprak su, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 4 İlköğretim Okulu, İmam Hatip Lisesi, Çok Programlı Lise, 10 yataklı 112 Acil Servis, Aile Hekimliği hizmeti verilmektedir.

                Bölgenin tarihi dokusu Hititlere kadar uzanmaktadır. Özellikle M.S önemli bir merkez olmuş ve Limnai adı ile tarihte bilinen bir konuma ermiştir. Halen 11.384 hektar alana sahip Yeşilgölcük, ilçe olması halinde 70.800 hektara ulaşması düşünülmektedir.

                1- Misli Ovası içinde de yer alan Yeşilgölcük Kasabası’nın ilçe olması düşünülmekte midir?

                2-Bütünşehir Yasası kapsamı dışında kalan illerde Bütünşehir kurulması için bir çalışma yapılmakta mıdır? Bu kapsamda bir çalışma var ise Niğde ili çalışma kapsamında yer almakta mıdır?

 

 

Editör: TE Bilişim