Türkiye'de yerel yönetimlerin ve belediyeciliğin adresi Ak Parti'dir.

 

AK Parti Genel Merkez Mahalli İdareler biriminin yıllık bölge çalışmaları kapsamında 4. Bölge Yerel Yönetimler bölge toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin başkanlığında Trabzon’da gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, 3. Bölge Koordinatörü ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da katıldı. 

 

Kavaklıoğlu yerel yönetimler toplantılarının öneminin büyük olduğuna dikkat çekti ve şehir politikalarının bu vesilelerle tartışılma ve değerlendirilme imkânı bulduğuna işaret etti. Yerel yönetimlerde AK Parti’nin çığır açtığını kaydeden Kavaklıoğlu, milletin AK Parti’yi sürekli iktidara taşımasında da belediyecilikte gösterilen başarılı performansın büyük etkisi olduğunu belirtti. Yerel yönetimler toplantı ve şuralarının devam edeceğini ifade eden Kavaklıoğlu, Niğde’de de sık sık yerel yönetimlerle istişare ve danışma toplantıları ile şuraların gerçekleşeceğini söyledi.

 

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise, küresel rekabette artık ülkelerin ve medeniyetlerin değil, şehirlerin yarıştığını belirterek, yeni süreçte yerel yönetimlerin öneminin büyük olduğunu söyledi. Tanrıverdi şöyle konuştu: ''Bu toplantılarda temel amaç, AK Parti'nin teşkilatlarıyla bir bütün olduğunu kamuoyuna göstermektir. Yerel yöneticilerimiz arasında bilgi ve birikim paylaşımı yapılmakta, yeni kent politikaları oluşturulmaktadır. Yaklaşan yerel seçimler kapsamında bölgeye ilişkin seçim stratejileri hakkında fikir alışverişi yapılmaktadır. Biz en iyisini yapmak için gayret sarf ediyoruz. İnsanız, elbette eksiklerimiz olacaktır. Ama fikirlerimizi ortaya koyduğumuz zaman eksikliklerimizi en aza indirmiş oluruz.''

 

Tanrıverdi, Türkiye'nin, AK Parti ile 2002 yılında çıktığı yolculuğun istikrar ve güvenle devam ettiğini vurgulayarak, ''Türkiye son 10 yıl içinde gösterdiği değişim ve gelişimle artık dünyada ve bölgede büyük bir güç haline gelmiştir. İhmal edilmiş ve unutulmuş sorunlarını bir bir çözmüş, çözmeye devam etmektedir. AK Parti milletimizin karşısına terör ve baskı siyasetiyle değil, hizmet siyasetiyle çıkmaktadır. AK Parti, Türkiye'nin doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayrı görmedi. Işıkları yaktık ve 7 bölgemizi de aydınlattık'' diye konuştu.

Yerel yönetimlerin bir ülkenin gelişmişlik paydası olduğuna dikkati çeken Tanrıverdi, şöyle devam etti: ''Türkiye, AK Parti ile yerel yönetimlerde de çok güzel bir noktaya gelmiş ve kazanımlar elde etmiştir. Yerel yönetimlerimizin elde ettiği bu başarıda şüphesiz başkanlarımızın, meclis üyelerimizin ve meclis başkanlarının katkısı büyüktür. Ancak bu başarılarının en büyük nedeni, bizlere rehber olan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı yeni belediyecilik anlayışıdır. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda halk belediyeciliğinin temeli atılmıştır. İstanbul çöp dağlarından, susuzluğundan kurtuldu. Eğer İstanbul Büyükşehir Başkanlığını Başbakanımız kazanmış olmasaydı, dünyanın o önemli tarih, kültür ve medeniyet şehri yok olacaktı. Çok şükür Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul güzelleşti, Türkiye gelişti.''

 

Tanrıverdi, Türkiye'deki 2 bin 950 belediyeden, bin 667'sinin AK Parti'li olduğunu belirterek, ''Bu bölgemize baktığımızda ise toplam 240 belediyenin 171'i AK Parti'lidir. 2 bin 511 belediye meclisimizin bu bölgemizde bin 363'ü, yani yüzde 54,28'i AK Parti'lidir. Yine 214 olan il genel meclisi üyesinin 168'i AK Parti'lidir. Türkiye'de yerel yönetimlerin ve belediyeciliğin adresi AK Parti'dir. Biz AK Parti olarak hizmet partisiyiz'' dedi.







Editör: TE Bilişim