İşçi Parti Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım parti yönetim kurulu adına 10 Aralık Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

  

Yıldırım açıklamasında ; PKK’nın tanık Türk Silahlı Kuvvetlerinin de sanık yapıldığı Ergenekon soruşturmalarında genelkurmay başkanı Orgeneral İlker Başbuğ  “ terör örgütü yöneticisi ” olma iddiasıyla tutuklanmıştır. Bu tutuklama olayı Türk ordusuna yönelik kurumsal bir saldırıdır. Türk ordusu bu kararla kurumsal olarak terörist ilan edilmiştir.

 

Türk ordusunun terörist ilan edilmesi ile emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanması Büyük Ortadoğu Projesinin(BOP) bir parçasıdır. BOP kapsamında Suriye’de bir tampon bölge oluşturulması ABD için hayati öneme sahiptir. Bugün ülke olarak büyük tehditlerle karşı karşıyayız. Suriye, İran ve Rusya Suriye’ye olan tutumumuz ve Füze Kalkanı nedeniyle füzelerini Türkiye’ye çevirmişlerdir.

 

Halkımız da bu tutuklamaları, Türk askerine reva görülen haksız yargılamaları ve mesnetsiz suçlamaları asla kabul etmiyor. Hemen hemen her gün halkımız ile birlikteyiz ve edindiğimiz izlenimler, duyduklarımız hep bu yöndedir.

 

 Niğde’deki yerel basının tüm unsurlarını aynı görmemekteyiz. Fakat Türkiye için hayati öneme sahip füze kalkanı konusundaki İşçi Partisinin basın açıklamasını ya da Genelkurmay Eski Başkanının tutuklanması ile ilgili yaptığımız basın açıklamalarını haber yapılacak değerde görmeyerek, gazete sütunlarında yer vermemelerini doğrusunu söylemek gerekirse, anlayamıyoruz.

 

Basınımız tıpkı Atatürk’ün 1924 yılında da belirttiği gibi; “ Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin belirme yeri olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale meydana getirecektir. Bir fikir kalesi, düşünüş kalesi! Basınla ilgili kişilerden bunu istemek, Cumhuriyet’in hakkidir. Bugün, milletin samimî olarak birlik ve dayanışma içinde bulunması zarurîdir. Umumun kurtuluşu ve saadeti bundadır. Mücadele bitmemiştir. Bu gerçeği milletin kulağına, milletin vicdanına gereği gibi eriştirmede basının vazifesi çok ve çok mühimdir ” niteliğiyle hareket etmelidir.

 

Halkımızın bugün karşı karşıya bulunduğu sıkıntıları aşıp, kurtuluş ve saadete ulaşması amacıyla, Niğde basını başta olmak üzere, tüm siyasi partilerimizi, demokratik kitle örgütlerimizi, sendikalarımızı, toplum önderlerini ve tüm Niğdeli hemşerilerimizi tavır almaya, Türk Ordusunun yanında bulunmaya ve ona sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

Sonuçta partiler, demokratik kitle örgütleri, gazeteler bunun için ve bu günler için vardır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tüm gazetecilerimizin bu özel gününü İşçi Partisi olarak içtenlikle kutluyoruz.

 


Editör: TE Bilişim