MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, MHP Niğde İl Teşkilatı’nın davetlisi olarak geldiği Niğde’de hükümeti sert bir dille eleştirerek, iktidarın gaflet içinde olduğunu ifade etti.

Haber : Gökhan ÖZBEK

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er’in davetlisi olarak geldiği Niğde’de bir dizi görüşme ve ziyaretlerden sonra önceki akşam saat 20:00’da Seel Düğün Salonu’nda “Çözüm sürecinde milli egemenlik” adlı konferansı verdi.

İl ve ilçe teşkilatlarıyla, 400 aşkın davetlinin katıldığı konferans öncesi MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er kısa bir konuşma yaparak, gelinen siyasi süreci ve partisinin faaliyetlerini aktardı.

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri 2 saati aşkın süren konuşmasını kendisi için ayrılan masada değil, kürsüde ayakta yapması dikkat çekti.

Prof. Yeniçeri, kendisini Niğdeli olarak gördüğünü ifade ederek, davette bulunan İl Yönetimine teşekkür etti.

“Hükümet gaflet içinde!”

Yeniçeri iktidarın 11 yıllık faaliyetlerinin milli bütünlüğe zarar verdiğini ifade ederek, KCK’nın kurulmasından, Oslo ve İmralı süreçlerinden ve en sonunda çözüm süreci olarak adlandırılan günümüz politikasını sert bir dille eleştirerek anayasal suçların ortaya çıktığını ifade etti.

Kendisinin TBMM kürsülerinden ve bulunduğu her ortamda ifadelerini dile getirdiğini vurgulayarak; “ 2007 yılında Oslo görüşmeleri yapılıyor. Ve burada bizim kendi istihbaratımız, PKK’lılara biz size fazla özgürlük alanı tanıdık diyor, KCK sürecine atıfta bulunarak! İyi de KCK ne zaman kuruldu, anayasasını kim yazdı! 2005 yılında bölücübaşı Apo yazmıştır. Üstelik istihbaratın ve devletin bir sinek bile uçmasını izin bile vermediği İmralı’da! Şimdi soruyorum KCK’yı kim kurmuştur, örgütlenmesini kim göz yummuştur? Başbakan Erdoğan hakkında dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı KCK kurmaktan soruşturma başlattığında, çıkarılan 3’lü kararname ile Antalya’ya sürülmüştür. Ben yeniden soruyorum KCK siz mi kurdunuz, kurdurttunuz? İddiaları cevaplayın!” diyerek Oslo sürecinde ortaya çıkan görüşme tutanaklarının incelediğinde, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini ifade ederek, hükümet gaflet içindedir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti 1299’da kurulmuştur!

Son dönemde yaşanan Türklük ve milliyetçilik tartışmalarına sert bir üslupla değerlendiren Prof. Yeniçeri, “ Türkiye Cumhuriyeti 1299’da kurulan Osmanlı devletidir, Osmanlı Devleti ise 1923’de kurulan Türkiye Cumhuriyetidir! Bu eksende 1000 yıldır, Türk olan bir devletin, milliyetçilik tartışmasına girmesi gariptir. Birileri aldıkları talimatları uygularken, bu devletin altına dinamit koymaktadır!” dedi.

2 saati aşkın süren konferans sonrası MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er,  Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ’ye plaket takdim etti. Daha sonra Prof. Yeniçeri, İl Başkanı Hakan Er ile ilçe başkanları hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Konferans sonrası Niğdeli dinleyiciler, Yeniçeri ile sohbet etmek için yoğun çaba sarf ettiler.

 

 

Editör: TE Bilişim