Son  zamanda medya da Milliyetçi fikirleri nedeni  ile sık sık görüşlerine başvurulan Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ‘ Bor Ülkü Ocaklarında kabalalık bir topluluğa konferans verdi.
 
Geçtiğimiz hafta sonu Bor Ülkü Ocağı binasında gerçekleştirilen konferanstan önce çalışmalarından dolayı   parti yönetici ve partili bazı kişilere plaket verildi. Plaketi Ülkü Ocakları Genel Merkezine atanan  Niğde Ülkü Ocakları eski başkanı Olcay Kılavuz verdi.
 
Konferansa Niğde Milletvekili Mumin İnan, MHP Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil, MHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, İl Kadın Kolları Başkanı Mahide Yaramış, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Konuş, bazı çevre kasaba belediye başkanları Bor Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Cancı , partililer ve Ülkücü gençler katıldı.
 
Konferans öncesi MHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer  ve MHP Niğde Milletvekili Mumin İnan kısa konuşma yaptılar.
 
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Özcan Yeniçeri yaklaşık iki saat salonda bulunanlara   Ülkemizde gelişen ve yaşanan olayları , yaşanan siyasi süreci, farklı bir bakış açısı ile yorumladı. 
 
Bilinçli politikalarla ustaca fark ettirmeden milleti ayrıştırıldığını söyleyen Yeniçeri “ İktidar, açılım adı altında gerçekte etnik, mezhep ve bölgesel ayrımcılık yaptığını, esasında yapılanın ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesinin gerekleridir. Açılımlardan önce ülkede daha fazla birlik, beraberlik ve bütünlük vardı. Açılımlar sonrası “Özerk Kürdistan” söylemleri ile “İmralı görüşmeleri” gündemi tayin etmektedir. Söylenenin aksine bugün Türkiye her zamankinden çok daha fazla ayrışmış durumdadır.’’ dedi.
 
Prof. Dr. Özcan Yeniçeri konuşmasının devamında “‘’Türkiye’de siyasetin yanlış bir zemin üzerinden yürütüldüğünü söyledi. Türkiye’de “ulusalcı/Kemalist” elit, iktidar mücadelesinin bir ucunu diğer ucunu ise İslamcı olduğunu iddia eden “şark kurnazı taşra eliti” meydana getirdiğini birisinin halka ve değerlerine diğerinin de devlete ve kurumlara karşı kendini konumlandırdığını belirtti. Konferansın ardından Yeniçeri’ye sorular soruldu, karşılıklı sohbet edildi.
Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’nin Bor Ülkü Ocaklarında verdiği Konferansı izleyin… 
 
Editör: TE Bilişim