Mahallesi sakinleri yaklaşık 2 yıldır, devam eden ve nereden kaynaklandığı bilinmeyen lağım suyunun etrafa yaydığı kötü koku ve çevreye verdiği rahatsızlıktan şikâyetçi.

             Çirkin bir görüntüye sebep olan ve çevre sağlığını tehdit eden soruna Niğde Belediyesi’nin kayıtsız kaldığını, belediye yetkililerinin soruna eğilmediğini belirten Yenice Mahallesi Muhtarı Dursun Suna ve mahalle sakinleri, Belediyeye defalarca yazılı ve sözlü olarak başvuruda bulunmalarına rağmen sorunlarına çözüm getirilmediğinden yakınıyor.

        Niğde Merkeze bağlı Yenice Mahallesi Behçet Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, en büyük sıkıntıları olan alt yapıdan kaynaklanan lağım suyu patlağının önlenemediğini belediye tarafından bu can sıkıcı sorunla baş başa bırakıldıklarını ifade ediyor.

       Mahalle sakinleri etrafa yayılan lağım suyu, kötü koku ve rahatsızlık veren sineklerden muzdarip. Uzun zamandır mikrop yuvası haline gelen lağım suyu akıntılarıyla yaşamak zorunda kalan mahalle sakinleri, Niğde Belediyesi yetkililerin ilgisizliğine isyan ediyor.

       Sokağa taşan lağım suyunun çevreye ciddi anlamda rahatsızlık verdiğini dile getiren Yenice Mahallesi Muhtarı Dursun Suna, Mahalle Muhtarı olarak Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcıları ile defalarca görüştüğünü buna karşın Belediyenin sorunu gidermek adına dişe dokunur bir çalışma yapmadığını ifade etti.

  Mahallede yaşanan çevre kirliliğini yok etmek adına belediyenin gerçek anlamda uğraş vermediğini vurgulayan Suna, yaşanan ilgisizliği esefle karşıladığını söylerken, “ Belediye çavuş arkadaşları gönderdi. Arkadaşlar iş makineleri ile birlikte olayı derinlemesine araştırmadan, alt yapısına girmeden, lağım suyunun üstünü kapatarak, sorunu giderdiklerini düşündüler. İlgililer yeterli ve gerekli  çalışmayı yapmayarak bu rezaleti insanlara yaşatıyorlar. Lağım suyu akmaya ve kötü kokular etrafı sarmaya devam ediyor. Etraf sinekten geçilmiyor, durum çevre sağlığını tehdit ediyor” dedi.


       Sorunun yerinde tespiti için Belediye Başkan Yardımcılarını mahallesine davet ettiğini ancak ilgililerin olaya son derece kayıtsız kaldığını söyleyen Suna, “ Belediye Başkan Yardımcısının hangi personelle burada ne gibi bir çalışma yaptığını, personelinin var olan sorunu giderip gidermediğini gözleri ile görmelerini istedim ancak Belediye Başkan Yardımcısı davetimize icabet ederek mahallemize kadar gelemedi. Bu durumu da esefle karşılıyorum. Bir Mahalle Muhtarı olarak yaşanan ilgisizlikten üzüntü duyuyorum. Havaların ısınmasıyla birlikte Behçet Sokak akmakta olan lağım suyu sebebiyle sineklerin ve çeşitli böceklerin etrafa yayıldığı bir mikrop yuvası haline geldi. Çocuklarımızın sağlığı  söz konusu. Mahalle sakini çıkmaza giren alt yapıdaki lağım sorunun çözüme kavuşturulamamasından dolayı oldukça tepkili. Vatandaşlar haklı olarak sitemlerini bana iletiyorlar, ben de durumu belediyeye defalarca aktarmama rağmen bir sonuç alamamak mahalle sakinlerini sıkıntılı ve zor bir durumda bırakılıyor.
Lağım akıntısından dolayı duydukları rahatsızlığı defalarca Niğde Belediyesi’ne bildirdiğini söyleyen mahalle sakinleri, “Belediye bizimle ilgilenmiyor, son derece zor durumdayız. Belediyenin mahallemize hizmet getirmesini sorunlarımızla ilgilenmesini istiyoruz” diye konuştu.  

 
     Bunun yanı sıra muhtar suna; mahalledeki inşaat temeli çevresinde de önlem alınmadığını yaklaşık 15 metrelik inşaat temelinin çevresine bir önlem alınmadığı taktirde olası bir facianın kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.



Editör: TE Bilişim