Topraklarımızın suya hasretini giderecek yeni projeler geliyor.


AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’den Niğde çiftçisinin yüzünü güldürecek, topraklarımıza hayat verecek 8 yeni sulama projesi müjdesi geldi. Kavaklıoğlu ve Selvi, Niğde’de 2012 yılında gölet sulamasından yer üstü sulamaya kapalı sistemden yağmurlama tesisine bedeli 8 Milyon lirayı bulan 8 büyük sulama yatırımı projesinin hayata geçirileceğini ve çok büyük bir arazinin suya hasretinin giderileceğini söylediler.

Milletvekilleri açıklamalarında KOP finansmanıyla bu yıl içerisinde yatırıma dönüşecek 8 Milyon liralık projeler tamamlandığında Yaylayolu Köyü göletten kapalı sistem sulamaya, Ulukışla İlhan Köyü göletten kapalı sistem sulamaya, Ulukışla Yeniyıldız Beldesi göletten kapalı sistem sulamaya, 1,2 Milyon Lira bedelle Ulukışla Maden Köyü Yüs Yağmurlama sulama tesisine, 1 Milyon Lira bedelle Bor Kavuklu Köyü göletten kapalı sistem sulamaya, 2,3 Milyon Lira Çamardı Eynelli göletten kapalı sistem sulamaya, 2,4 Milyon Lira Ulukışla Hüsniye göletten kapalı sistem sulamaya ve yaklaşık 500 Bin Lira Çamardı Kavlaktepe gölet sulama tesisine kavuşmuş olacağını kaydettiler.

Topraklarımıza hayat verecek proje müjdeleri

Tarımda, sulamada ve çiftçilerin sorunlarının giderilmesi için ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye büyük hizmetler sundu. Bölünmüş yollar, barajlar, göletler, çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bizden önceki hükümetler döneminde gölet yapımları sulama projeleri yıllar sürerdi. Şimdi Niğde’de sadece bu yıl içerisinde onlarca yatırımın müjdesini veriyoruz. Millete hizmet etmek boynumuzun borcu. Özellikle de çiftçilerin üreticilerin sorunlarının giderilmesi, göçün önlenmesi ve köylünün gelirinin artmasının sağlanması için projeler üzerinde çalışıyoruz.  İşte KOP, DSİ’nin raflarında tozlanmış bir projeyken Sayın Başbakanımızın talimatıyla, bugün içinde Niğde toprakları da olmak üzere çölleşme tehlikesi altındaki Konya Ovasının hayat bulması için çok ciddi adımlar atılıyor. Niğde topraklarının sulama projelerinde modern sulama sistemlerine ciddi ihtiyacı var. Suyu çok iyi kullanmalıyız. Kuyulardan yapılan sulamayı modern sisteme dönüştürme seferberliğini başlattık. Bugün de 8 yeni önemli projenin müjdesini veriyoruz. Amacımız çiftçimizin ve topraklarımızın suyla buluşmasını sağlamak” dedi.

Projeler susuzdan sulu tarıma geçişi sağlayacak

AK Parti Milletvekili Ömer Selvi ise açıklamasında şunları söyledi:Niğde için tarımsal sulamanın önemi tartışılmaz. Karasal iklimin hâkim olduğu ilimizde tarımsal sulamada sorun yaşamamak için gölet, kapalı sistem sulama kanalları gibi projeler ile öncelikli olarak ilgileniyoruz. Ekonomisi tarıma bağlı olan memleketimizin tarımsal sulama konusunda sorun yaşamaması için çalışıyoruz. Mevcut sulanabilir tarım arazilerinin yanısıra inşa edilecek yeni göletlerle susuz tarımdan sulu tarıma geçilebilecektir. İşte KOP bu açıdan bize büyük fırsatlar sunuyor. Bugün müjdesini verdiğimiz gölet, kapalı sistem sulama tesisleri ile üreticimiz susuz tarımdan sulu tarıma geçebilecektir. Yeni sahalar sulu tarıma kazandırılabilecek bunun da ilimizin tarımsal kalkınmasına doğrudan katkıları olacaktır” diye konuştu.










 




Editör: TE Bilişim