Aşağı Kayabaşı Mahallesi Özbelde Mevkiinde düzenlenen mitingde yüzlerce kişiye seslenen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yaptığımız hizmetler ortada ne söz vermişsek yaptık. Yeni dönemde 39 yeni projeyle Niğde'mizin çehresini değiştirmeye devam edeceğiz" dedi.




Özbelde de düzenlenen mitingde yüzlerce kişiye seslenen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 5 yıl boyunca laf değil hizmet ürettik. Halkımız hizmeti gördü. İlkler bizimle yaşandı dedi.

5 yıl da alt yapıya 17 milyon para harcadık

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bundan 5 yıl önce göreve geldiğimizde Niğde'mizde bir çok yerde sularımız akmazdı, kanalizasyonumuz çalışmazdı. Bir çok yolumuz bozuktu. Önce sağlık dedik ve 120 bin metre asbestli içme suyu hattının değişimini gerçekleştirdik. 60 bin metre kanalizasyon hattı 15 binde yağmur suyu hattı döşemesini  gerçekleştirdik. 5 yıl da alt yapıya 17 milyon para harcadık. Asfaltlama işlemiyle ilgili 250 bin ton asfaltlama işlemi gerçekleştirdik ve 25 milyonluk asfaltlama yaptık" şeklinde konuştu.

5 Yıl önce Niğde Belediyesine Niğde esnafı mal vermiyordu

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Göreve geldiğimizde Niğde Belediyesine Niğde esnafı mal vermiyordu. Göreve geldiğimizin ikinci gününde o günün temizlik işleri müdürü bana gelerek çöp araçlarımız mazotsuzluktan dolayı çalışmaya çıkamayacak demişlerdi. Biz de farklı yöntemlerle Belediyemizin mazotunu temin etmiştik. Ama bu gün geldiğimiz nokta da Belediye olarak yaptığımız ihalelerde Niğde'mizin esnafı Belediyemize mal verebilmek için ihalelerimize giriyor birbirleri arasında yarışıyorlar. Bundan 5 yıl önce 'At binenin kılıç kuşananın' demiştik. Bizim işimiz hizmet demiştik. Lafa söze meydan vermeden bu güne kadar çalıştık. Şehrimizin merkezi başta olmak üzere Yeni Çarşıdan, Bor Caddesine, Bankalar Caddesinden İstasyon Caddesine kadar yürüyecek kaldırımlarımız yoktu. Kaldırımlarımızın da değişimini bu dönemde yaparak halkımıza sunduk. Bundan 5 yıl önce 20 milyon bütçesi olan bir Belediyenin 5 yılda yatırıma ayırdığı bütçe 4 milyondu.  5 yılda 20 milyonluk yatırım ön görülen bir Belediyenin biz bütçesini 65 milyona çıkartarak 120 milyonluk yatırım yaptık. Bu hizmetleri yaparken herhangi bir yerden de arsa satışı yapmadık. 5 yıl içerisinde Niğde Belediyesini arsa satan bir Belediye konumundan arsa satın alan bir Belediye konumuna getirdik. 5 yılda 4 milyonluk arsa kamulaştırması yaparak bu arsaları da vatandaşımıza hizmet ve sosyal donatı alanları olarak sunduk" dedi.

İçinizden çıkmış bir kardeşiniz olarak her zaman kapımız size açık

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Efendibey Kentsel Dönüşüm projesinin ihalesi Toplu Konut İdaresi tarafından yapılmıştı. İhaleyi alan firma iflas etti. İflas ettikten sonra mahkeme kararıyla TOKİ ihalenin iptal edilmesi için çalışmaları başlattı ve ihale iptal edildi. Yeni ihale dördüncü ayın ikisinde  TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Bu yoldan dönüş yok. Bu proje Niğde'mize uygulanacak ve 2016 yılının sonu gelmeden 6 bin adet konut yapılmış olacak. Biz burada varsak sizin sayenizde, sizler için varız" şeklinde konuştu.

5 yılda Niğde Belediyesi olarak içme suyuna hiç zam yapmadık

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Faruk Akdoğan; "5 yılda Niğde Belediyesi olarak içme suyuna hiç zam yapmadık. Üstüne üstün yüzde beş oranında da indirim yaptık. Türkiye'de bunu yapan tek belediye biziz. Sizler için özellikle toplu taşıma araçlarımızda Kentkart uygulamasına başladık. Deneme seferlerimiz devam ediyor. 1 Nisandan sonra 30 dakika içerisinde ikinci araca bindiğimizde ücretsiz olarak binilecek. Dolayısıyla bu güne kadar hep sizin yanınızda olduk. Sizin için çalıştık. Niğde'miz için çalıştık. Niğde'miz için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Melek girmezi şehir dışına taşıdık

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "2009 yılında esnafımızı ziyaret ederken bize şunu diyorlardı, 'Başkanım şu melek girmezi şehir merkezinden kaldır, başka bir şey istemiyoruz' diyorlardı. Kaldırdık mı? kaldırdık. Niğde evleri mevkiinde vahşi depolama alanını kapatarak 8 milyon değerinde Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini Niğde'mizde yaparak hizmete açtık. Niğde'mizi çöp kokusundan, sinekten, kirli havadan kurtardık. Her zaman sizin dertlerinizle dertlenmeye, sizin sorunlarınıza çözüm bulmak için bu güne kadar tekerin altına değil elimizi kafamızı koymayı göze aldık ve bu uğurda çalıştık" şeklinde konuştu.

Ucuz Konut Projesi

Niğde'mizin iki ayrı bölgesine uygulayacağımız ucuz konut projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. 60 metrekare ve 110 metrekare arasında değişecek olan ölçülerde ucuz evleri yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşımızı ev sahibi yapacağız.

Gençlik ve Spor Merkezi

Özbelde mevkiine kazandıracağımız bu proje ile çocuklarımızın vakit geçireceği Gençlik ve Spor Merkezini yapacağız.

Özbelde Mevkiine Kapalı Pazar Projesi

Özbelde mevkiine kapalı pazar yerini bu dönemde kazandıracağız.

Kültür ve Kongre Merkezi

Niğde'mizin ihtiyacı olan Kültür ve Kongre Merkezini Özbelde mevkiine bu dönemde yaparak kazandıracağız.

Stadyum Projesi

Niğde Belediye Sporumuzu bu sezon 3. lige çıkartacağız. Niğde Belediye Sporumuza bireysel olarak ve Belediye olarak verdiğimiz destekler devam edecek. Yeni dönemde Niğde'mize bir stadyum kazandıracağız" dedi.

Niğde'mizde yaşayan tüm hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Biz bu güne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da Niğde'mizde yaşayan tüm hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Her zaman beni kapımızı çalabileceğiniz bir kardeşiniz olarak görün. Ekmeğimizi beraber bölüşüp yedik. Aynı bardaktan su içtik. Aynı yolda yürüdük. Bir kardeşiniz olarak her zaman sizin emrinizde olacağız" şeklinde konuştu.

Vereceğiniz oylar çok önemli

AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir; "Sizlerden aldığımız güç ile, sizlere sonuna kadar hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu seçimler yerel seçim olmaktan çıktı. Bizim için bir oy dahi çok önemli. Bu seçim çok önemli, halkımız oynanan oyunların cevabını sandıkta verecek" dedi.

Özbelde kararını AK Parti'den yana vermiş

22. Dönem Milletvekili Erdoğan Özegen; "Sizin bu muhteşem görüntünüz, 30 Martın müjdesini veriyor. Aşağı Kayabaşı Mahallesinin özbelde mevkiinin  güzel insanları miting alanını doldurmakla bu görüntüyle kararını vermiş görünüyor. 5 yıldır yapılan bu güzel hizmetlerin devamı için özbelde karar vermiş. Bir olmaya karar vermiş. 30 Mart seçimleri hayırlı olsun" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim