Dün sitemizde yayınlanan MHP İlçe Başkanı Şefik Çalgın’ın açıklamalarının ardından Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun,  “Ak Parti tarafından parti bayraklarımız toplatıldı ve tahriklere karşı dikkatli olmalıyız ” açıklamasına cevap verdi.  

 

Bugün sitemize yazılı  bir açıklama gönderen Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun açıklamısında ilginç detaylar verdi.

 

Ergun; ”Bizler kanunlar çerçevesinde hareket etme zorunluluğu bulunan ve belli bir camiayı temsil eden kişileriz.  Provakasyonların önlenebilmesi öncelikle siyasi parti başkanlarının birincil görevidir. YSK Kanunlarında nerelere bayrak, flama ve poster asılacağı gayet açık ve nettir ve her siyasi parti başkanının bunları bilmesi zorunludur.  15 mart Cumartesi günü bizzat kendim MHP ilçe başkanlığını temsil eden kişiyi aradım ve bayrak asılmaya devam edilen yerlerin kanunsuz olduğunu, bunun bir provakasyon olduğunu söyledim.  Bu konuda  Kendisinin ilgileneceğini söyledi.

 

Ama ne yazık ki Emniyet Müdürlüğümüzde 3 gün sonra yapılan toplantıda da kendilerinin bu bayraklarını indireceklerini söylemelerine rağmen ve 17 Mart pazartesi günü alınan ilçe seçim müdürlüğünün kendi üyelerinin de imzasının olduğu kararına rağmen bu kanunsuz asılan bayraklar indirilmemiş ve bunun neticesinde de gerekli işlemler güvenlik güçleri tarafından yerine getirilmiştir.”dedi.

 

 

İlçe Başkanı Yavuz Ergun, “ İndirilen sadece bir partinin değil bizlerin de asılması gereken yerlerin dışına taşan bayraklarımız indirilmiş ve kanunlar çerçevesinde düzenlenmiştir. Kanunsuz yapılan bir işlem mi provakasyondur yoksa kanunu korumakla görevli Emniyet teşkilatının bu bayrakları indirmeleri mi provakasyondur bunu değerli halkımızın görüşlerine sunuyorum.”dedi.

 

 

Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun açıklamasının devamında; “Ayrıca 2 gün boyunca emniyet güçlerinin ricalarına rağmen çevre yerlerden getirilen kişilerin şeçim irtibat büromuzun önünden geçirilerek tahrik edilmek istenmemiz mi provakasyondur?  yoksa gerek Belediye Başkanımızın ve benim gayretlerimiz ve gerekse partimize gönül vermiş kişilerin sağduyusu sayesinde yapılan tüm tahriklere aldanıp olay çıkmasını önlememiz mi provakasyondur? Diyerek açıklamasına şöyle devam etti;

 

En son dün akşam saatlerinde yaşanan partimizin otobüsüne MHP seçim irtibat bürosu önünde taş ve şişe atılmasının ne anlama geldiğini kendilerine sormak istiyorum. Her ne yapılırsa yapılsın tahriklere kapılmayacağımızın altını bir kez daha çiziyor, seçimin huzurlu bir ortamda geçmesi için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağımızı buradan beyan ediyorum.

 

 Ama hiç kimsenin sabır sınırlarımızı zorlamamasını rica ediyorum. Şunu unutmamak gerekir ki seçimden sonra gideceklere bir diyeceğimiz yoktur ama 30 Mart’tan sonra bizler yine bu memleketin kalkınması için burada yaşamaya devam edecek ve üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışacağız…”dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim