CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İl Genel Meclis toplantısına katıldı. CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz ile salonda yerini alan Gürer İl Genel Meclis Başkan'ı Bülent Küçüktuna’nın  daveti ile kürsüye geldi.
 
 Niğde’yle ilgili kapsamlı bir konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı çalışmaları da anlattı. Yazılı sözlü soru önergeleriyle Meclis araştırmalarına değindi. Çalışmalarının TBMM sayfasında yer aldığını söyledi. Niğde İlinin yıllarca yeterli hizmeti alamadığına vurgu yapan Gürer şöyle konuştu:

”Niğdemiz her yönü ile daha iyi konumda olmayı hak ediyor Niğde için yapılanlar (diğer illere göre) yetersiz. Niğde verileri en düzenli illerin başında geliyor.  Bunun yararı da var, zararı da. Örneğin Niğde, çocuk suçlular ve erken yaşta evliliklerle  anılıyor. Verilerde bunlarla ilk sıralarda olmamız doğru olabilir mi? Geçmiş dönemde  sonuçlar açıklandığında, yazar olarak dönemin Emniyet Müdürünü aradım. “Bu nasıl olur?” dedim. “Biz” dedi, “Çocuk yurduna bir gün uğramayan çocuğu kayda alıyoruz”.  Diğer illeri anımsattım. “Oralarda veriler tam girilmediği  için Niğde ilk sıralarda” dedi. Ben endüstri mühendisiyim. Yatırımcı bir bölgeye gelecekse önce o bölge verilerini inceler. Yatırım o bölgeye öyle gelir. Bu tür olumsuzluklar Niğdemiz adına yanlış algı yaratır.” Dedi.
 
Ömer Fethi Gürer konuşmasının devamında; “Bu konuları önemsememiz gerekli. Veriler her bölgede aynı kriterlere göre düzenlemeli. Keza patates ülkemizde TÜİK verilerine göre 2015 yılında Niğde, patates üretiminde ilk sırada.  674 bin ton yaklaşık 224 bin dekara ekiliyor. Aynı alanda 2006  yılında valilik kitapçığında 1 milyon ton yazılı. Geçen yılda kayıt dışı ile 1 milyon ton ürün oldu. Veri ve rakam değişikliği sorunun görülmesine engel oluyor Patates durumunu Bakan ile konuşuyorum. O elinde veriler ile yanıt veriyor ama gerçek farklı. Patates yaz ürününde maliyet 40-50 krş, tüccar 15-20 krş fiyat veriyor. Üretici çok zor durumda. Kalıcı çözüm entegre tesislerin, tarıma dayalı sanayi bölgede kurulmasıdır” dedi. 
 
Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer. Nigde İlinin genel sorunlarına da  değinen kapsamlı bir konuşma yaptı. Sözlerine şöyle devam etti:”Parti ayrımı yapmadan Niğde'miz için dayanışma sağlanmalı”.   Yaptıkları çalışmalar için İl Genel Meclisi'ne teşekkür etti. Yüksek hızlı tren  hattının, Antalya Kayseri arasında Nevşehir'den geçmesi nedeni ile ilgili DDY KİT Komisyon toplantısında yaptığı konuşmadan dolayı Nevşehir ilinde oluşan tepkiyi anımsatan Ömer Fethi Gürer, Nevşehir’den tren geçmesine karşı olmadığını ancak bölgede oluşacak tahribata dikkat çektiğini, bunun dahi farklı yorumlandığını  belirtti. ÇED raporunu okumadan yorum yapanlar olduğunu ifade etti. Akkaya Barajı için  verdiği araştırma önergesinin TBMM’de reddedildiğini, Akkaya için son beş yılda yapılan harcamaya rağmen çözüm gelmediğini, kurumlar arası sorun olduğunu, bunu aşmak için Meclis araştırmasının yarar getireceğini ekledi.  Milletvekilleri ile yeni dönemde bu yolda bir çalışma yapabileceklerine de  değinen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde eski devlet hastanesinin halen boş olup çürümeye terk edildiğini, bu konuyu ilgili Bakanlığına sorduğunda devlet hastanesi dışında kalan birimlerin burada toplanacağı yönünde yanıt geldiğini ve bir önceki valinin ise burayı hükümet konağı alanı yapmak istediğini, bu durumda dahi kurumlar arası sorun olduğunu da ifade etti. Niğde’yle  ilgili farklı konulara da değinen Gürer, İl Özel İdare yayınlarını izlediğini de kaydetti. 

“ZENGEN NİĞDE’YE BAĞLANMALI”     
Konya Zengen Kasabası’nın Niğde’ye bağlanması için İl Genel Meclisinin aldığı kararı desteklediğini ifade eden Gürer, 1998 yılından beri bu konu ile ilgili çabaları olduğunu ve Meclis'e bu konuda öneri de verdiğini anımsattı. “Bu bağlamda alınan karar ve verilen uğraşın destekçisiyim” dedi.   

 
Editör: TE Bilişim