Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil, güneydoğu illerinde bölücü örgüt tarafından uygulanmaya çalışılan kolluk gücü konusunu ve hükümetin kayıtsız tavrını basın açıklaması yaparak eleştirdi. 

Bekil açıklamasında şu görüşlere yer verdi ;
 


Günlerdir gerilen ortamın, yıkılmak istenen bin yılık kardeşliğin, sarsılmak istenen Cumhuriyet kazanımlarının yegâne sorumlusu AKP hükümetidir. Bunun son yansıması bugünlerde gazetelerde ibret ve hayretler içerisinde izlediğimiz o meş’um görüntüler olmuştur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. O görüntülerde adeta çevik kuvvet nizamında dizilmiş bir avuç çapulcunun ellerinde “KCK ASAYİŞ” yazan kalkanlar taşıması hepimizin öfkesini kabartmıştır. Bu görüntülere izin veren anlayışı, bu bölünmeyi adeta resmiyete geçiren zihniyeti kabul etmemiz mümkün değildir.
 
Burası Türkiye Cumhuriyetidir. Kolluk güçleri ise Türk jandarması ve Türk polisi ile sınırlıdır. Başka bir kolluk gücü yoktur ve olamaz. Eğer aksini iddia eden olursa karşısında yine bu büyük devletin kolluk güçlerini bulur. Milli birliğimizi sorgulatan, tek devlet anlayışımızı zedeleyen bu görüntülere ve söylemlere hoşgörüyle yaklaşmamız mümkün değildir.
Şunu herkes iyi bilmelidir ki:
 
Bölünmez bütünlüğümüzü ne pahasına olursa olsun korumaya kararlıyız. Bölücü anlayışlara demokrasi adı altında verilen her türlü tavizin karşısında olmaya devam edeceğiz. Bin yıllık kardeşliğimizi her ne pahasına olursa olsun yaşatacağız.
 
Bu vb görüntüleri bizlere kabul ettirmeye çalışan zihniyeti şiddetle ve nefretle kınıyor; yetkililere soruyorum:
 
Bu bir avuç çapulcuya kimler, neden müsaade etmişlerdir?
Bu görüntüler İmralı Canisinin talimatlarıyla kurulmak istenen sözde öz savunma güçleri safsatasının bir yansıması mıdır?
Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarda acaba bu çirkin senaryo mu yazılmıştır?
-Seçim sonrasına kadar terör örgütünün ilan ettiği ateşkesin ardında ülkemizin doğusunu özerk bir anlayışla yönetme isteği mi vardır?
 
Bu çirkin görüntülerle bizleri tahrik etmeye çalışanlara sözümüz şu olacaktır: “Ne yaparsanız yapın, hangi çirkin oyunu oynamak isterseniz isteyin Türk milliyetçilerini sokaklara dökemeyeceksiniz. Kardeş kanı akıtmaya niyeti olanlar şunu iyi bilmelidirler ki sizlerin oyunlarına gelmeyeceğiz!
Bizleri asla ve asla tahrik edemeyeceksiniz! Bizler tek devlet, tek millet, tek bayrak tek vatan ülküsünü bin yıldır nasıl paylaşmışsak bundan sonra da paylaşmaya paylaşarak binlerce yıl ötesine taşımaya kararlıyız.
 
Ne mutlu Türk’üm diyene!
Editör: TE Bilişim