Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda haklarında rüşvet ve yolsuzluk iddiası bulunan AKP’li dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesi kararıyla ilgili olarak, “Demek ki AKP içinde vicdan sahibi 48 milletvekili varmış. Bütün baskılara rağmen doğru olanı yaparak cesaret gösterdiler” dedi.


Oylamada AKP cephesinden verilen firelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “AKP’li 48 milletvekili demek ki bizlerin duyduğu rahatsızlığı vicdanlarında hissettiler. O kadar büyük baskılara rağmen bu yönde oy kullanmaları, karartılan delillere, verilen takipsizliklere rağmen açıkça bir rüşvet ve yolsuzluk olduğunu göstermektedir. Verilen fireler seçimlerde AKP’nin yaklaşan çöküşünün habercisidir” diye konuştu.


AKP’li dört eski bakanın aklanmak için Genel Kurul oylamasını beklemek yerine TBMM’ye şahsen başvurarak Yüce Divan’a çıkma talebinde bulunmaları gerektiğini savunan MHP’li Yılmaz, “Bu dört bakan, Yüce Divan’a başvurarak milletin vicdanında aklanmak yerine AKP oylarının arkasına saklanmayı tercih ettiler” dedi.


Yüce Divan yolunu kapatarak hukukun hiçe sayıldığını dile getiren MHP’li Yılmaz şöyle devam etti:

“Oylarıyla bu yolsuzluğa göz yumarak ortak olanlar da bu dört eski bakan gibi günün birinde mutlaka hesabını ödeyeceklerdir. İsimleri yolsuzluk ve rüşvetle birlikte anılacak bakanlar, Meclis’te sözde aklandılar ancak kamu vicdanında mahkûm edildiler. AKP Türk siyasi tarihine rüşvetçileri hukuktan kaçıran bir parti olarak geçmiştir. Aradan yüz yıl da geçse, AKP daima bu şekilde anılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçimlerin ardından milletimizin bize verdiği güçle bu yolsuzluk ve rüşvetin hesabını soracağız.”



Editör: TE Bilişim