Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı”, Niğde İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Niğde Şube Başkanı Mehmet Sırrı Şık ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Seracettin Yıldız'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Muhammedül Emin Kız Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı, Kendirli Camii İmam-Hatibi Kazım Yalçın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, kurban ibadeti ve vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunun ehemmiyeti üzerinde durdu.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Seracettin Yıldız ise, vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuyla ilgili görseller eşliğinde sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, TDV İl İlçe Şube görevlileri, cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

TDV vekâletle kurban bedeli, yurt içi 890, yurt dışı 725  İl Müftüsü Şık, “Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini, yurt içi 890 TL, yurt dışı ise 725 TL olarak belirledi. Mobil bağış uygulamasından da bağış yapılabilecek. Türkiye Diyanet Vakfının yürütmüş olduğu çalışmalara ve vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenler, www.tdv.orgveya bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabilecek. Bu yıl ilk kez Android ve Apple Store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamasından da bağış yapılabilecektir. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da hayırseverler Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız, Müftülüğümüzün 0388 232 34 35 numaralı hattını veya Türkiye Diyanet Vakfının 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini de arayarak kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabilirler” dedi.
Editör: TE Bilişim