AK Partili vekiller gezi ve ziyaretlerinde durmak bilmiyor. Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, önceki gün Kızılca ve Çukurkuyu kasabalarındaki bazı tarım tesisleri ve Bor Organize Sanayi Bölgesine bir dizi inceleme ziyaretleri yaptılar. Gezi ve ziyaretlerde Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yanı sıra Bor Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sıtkı Erat ile Bor Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu hazır bulundular.
 
Öte yandan vekillerin sanayicileri ve yatırımcıları güçlendirme çabalarının bir ürünü olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Salı günü Niğde’ye geliyor.
 
Tarım tesisleri ve Bor OSB ziyareti
Vekillerin ilk durağında Çukurkuyu’daki Verim Tarım vardı. Türkiye’de önde gelen kavun ve patlıcan tohumu üreten şirketlerden olan Verim Tarım’a konuk olan ve tesislerini gezen vekiller, yatırımcıya da teşekkür ederek ellerinden gelen teşvik ve desteklerde bulunacaklarını ifade ettiler. Vekiller daha sonra ise Kızılca’daki Cıngıllı Tarım’daydı.
 
Burada modern tekniklerle yapılan üretimi yerinde gören vekiller bu gibi yatırımların artmasının öncelikli gündemleri arasında olduğunu kaydettiler. Kavaklıoğlu ve Selvi daha sonra Bor Organize Sanayi Bölgesine yapılmakta olan Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundular.
 
Gelecek dönemler de gözetiliyor
İleri teknolojik imkânlarla bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek şekilde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı fonuyla yapılan arıtma tesisinin Bor OSB için çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade eden Alpaslan Kavaklıoğlu, bu şekilde bir arıtma tesisinin Niğde OSB için de gerekli olacağını kendilerinin de Ankara’daki çalışmalarında bunun takipçisi olarak Niğde’ye de büyük ve verimli bir arıtma tesisi kazandırmaya çabasında olacaklarını ifade etti.
 
Ömer Selvi de gittikçe büyüyen sanayi için arıtma tesisinin çok önemli olduğunu belirterek devletin ve hükümetin bu projelere sonuna kadar destek verdiğini ve özellikle gelecek dönemlerin de ihtiyaçlarını göz önünde tutarak hareket edildiğini kaydetti. Artırma tesisi gezisinde vekillere çalışmalar hakkında bilgiler veren Bor Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ise verdiği bilgide OSB içine yapılan arıtma tesisinin modern imkânlarla ve sanayi bölgesinin yatırım özellikleri düşünülerek yapıldığı belirterek arıtma tesisinin önemli bir ihtiyacı gidereceğini vurguladı.
 
 
Editör: TE Bilişim