AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Fransa’ya sözde Ermeni Soykırımını inkâr eden kişilere para ve hapis cezası veren yasa teklifini onaylaması nedeniyle sert tepki gösterdi. Vekilleri, tarihi kararlar vermenin Fransız Meclisinin ihtisas alanı olamayacağını vurguladılar.

Kavaklıoğlu: “İkiyüzlü bir karar”

Alpaslan Kavaklıoğlu “Karar ikiyüzlü bir karardır. Çünkü bize ders vermek isteyen Fransa hem Sarkozy’nin kişisel bir sorunu nedeniyle bu kararı aldı hem de kendi tarihinde utanç verici sayfaları sözkonusu. Fransa’nın önce sömürgeci ve tarihiyle yüzleşmesi gerekir. Ayrıca yasa teklifini veren parlamento üyesinin Cezayir asıllı olması da manidar. Zira kendi ülkesi Fransa nedeniyle can çekişti, bugünlere sömürgeci anlayışla yönetilerek geldi. Fransa Meclisi bizi ilgilendiren tarihi kararlar alabilecek bir ihtisas alanına sahip değildir” dedi. Kavaklıoğlu sözlerini, “Kararı kınıyor, yok hükmünde olacağını ifade ediyorum” diyerek tamamladı.

Selvi: “Gidici Sarkozy’nin seçim rüşveti”

Ömer Selvi ise Fransa’nın düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda sürekli övünmekle yetindiğini ve bu kararın Fransa’nın özgürlükler konusunda ne noktada olduğunu göstermesi konusunda trajik bir karar olduğunu belirtti. Selvi, Türkiye’deki Ermenilerin dahi tepki gösterdiği kararın Sarkozy’nin yaklaşan seçimler nedeniyle ülkesinde yaşayan Ermenilere verdiği bir seçim rüşveti olduğunu vurguladı. Gidici olduğunu gören Sarkozy’nin bu oyunun tutmayacağını kaydeden Selvi, “kararı kınıyoruz. Türkiye olarak evrensel hukuk normlarıyla da çelişen bu kararın yanıtını en güzel biçimde vereceğiz” diye konuştu. 



Editör: TE Bilişim