AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin Niğde’ye yönelik çalışmaları ara vermeksizin sürüyor. Bir yandan Ankara kanadından Niğde’nin önemli sorunlarını çözmeye hız veren Vekiller, bir yandan da Bakanlıklar nezdinde Belediyelerin sorunlarını gidermeye ve projeleri için kolları sıvadı. Belediyelerin altyapı, kanalizasyon ve çevre sorunlarına ağırlık veren Kavaklıoğlu ve Selvi, her fırsatta ilgili Bakanlarla ve bürokratlarla görüşerek projelerin hizmete dönüşmesine çabalıyorlar.


4 belediyeye çöp toplama aracı kazandırıldı

AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi belediye projeleri için özellikle altyapı projeleri ve belediyelere doğrudan desteklerde önem arz eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası ile sürekli yakın temastalar. Vekillerin bu çabalarının ürünü olarak ilk etapta Gölcük, Bahçeli, Aktaş ve Karakapı Belediyelerine çöp toplama araçları kazandırıldı. Maliyeti 400 bin TL’nin üzerinde olan çöp toplama araçları önümüzdeki günlerde törenle teslim alınacak.





Vekiller ayrıca talep eden 16 belediyeye daha çöp toplama aracı kazandırmak için de kolları sıvadı. İlçe belediyeleri ile belde belediyelerinin çöp toplama aracı ve diğer bazı taleplerinin neticelendirilmesi ve hızlandırılması için de devreye giren vekiller vahşi usullerle çöp toplama işinin sona ermesi ve katı atık birliğinin daha da aktif hale gelmesiyle belediyelerin daha güzel çevre görünümüne kavuşması sağlanacağını belirttiler.


Elmalı ve Çayırlı’nın kanalizasyon çilesi bitiyor

Vekillerin belediyelere yönelik yatırım destekleri başka kollardan da sürüyor. Belediyelerin devam eden Kanalizasyon ve altyapı projelerinin yarım kalmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nakdi yardım destekleri alınmaya başlandı. İlk etapta da Çayırlı ve Elmalı Belediyelerinin devam eden kanalizasyon projelerine önemli oranlarda nakdi yardımlar sağlandı. Çevre kirliliğinin önlenmesi ve kanalizasyon yardımı şeklinde gerçekleşen nakdi desteklerden Çayırlı Belediyesi 430 bin TL yardım alırken, Elmalı Belediyesi ise 147 bin TL’lik nakdi destek aldı. Çayırlı ve Elmalı Belediyelerinin kanalizasyon çilelerini bitirecek bu destekten ötürü belediye başkanları da memnuniyetlerini ifade ettiler. 

Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç açıklamasında Kavaklıoğlu ve Selvi döneminde belediye olarak merkezi idareye ulaşma noktasında çok iyi bir noktaya geldiklerini belirtti. Kılıç vekillerin belediye desteklerinden ötürü duyduklarını memnuniyeti belirterek “500 bin TL’lik nakit desteği Çayırlı’ye ilaç gibi geldi. Vekillerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi. Elmalı Belediye Başkanı Mustafa Türkan ise kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını bitirecek bu nakit aktarımı ile Elmalı’nın en önemli sorununun çözüme kavuşturulacağını ifade ederek kasabaları için attıkları adımları kendilerine birlikte hızlandırma gayreti gösteren ve projelerine destekler veren Milletvekillerine teşekkür etti.


 

 

Editör: TE Bilişim