AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’den bu kez de üreticilerin yüzünü güldürecek gölet müjdeleri geldi. Özel İdare’nin projelendirdiği gölet talepleriyle ilgili daha fazla projenin onaylanması için devreye giren ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra üst düzey görüşmeler gerçekleştiren Vekiller, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 1000 Günde 1000 Gölet Projesi Kapsamında ilimizden sekiz proje programa alınmasının sağlandığını belirttiler.

8 büyük gölet 2012 programında

Buna göre Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen 1000 Günde 1000 Gölet Projesi kapsamında İl Özel İdaresi tarafından projeleri hazırlanarak teklif edilen 10 adet gölet projesinin beş adedi kabul edilerek programa alındı. Ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan üç adet gölet projesi de programa alındı. Böylelikle ilimize ait toplamda sekiz proje program kapsamında yer almış oldu.

Vekiller planlaması tamamlanarak projesi 2012 inşaat programına teklif edilerek 2012 yılında inşaat ihalesi ypılacak işlerin Çiftlik İlçesi Azatlı Göleti ve Sulaması, Merkez İlçe Hançerli Göleti ve Sulaması ile Ulukışla İlçesi Handeresi Göletleri olduğunu ayrıca planlama ve proje yapım ihalesi 2012 Mart ayında yapılacak işlerin ise Çamardı İlçesi Bademdere Göleti ve Merkez İlçe Hacıabdullah Göleti olduğu bilgisini verdiler. Çamardı İlçesi Ören Göleti, Bor İlçesi Kılavuz Göleti, Merkez İlçe Kayırlı Göletlerinin ise planlama ve proje yapımı ihale süreci devam eden işler arasında olduğunu kaydettiler.

Özel idare verimli ve etkili işler yapıyor

Konuyla ilgili olarak ortak bir açıklamada bulunan Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi İç Anadolu Bölgesi için suyun son derece önemli olduğunu belirterek, tarımsal sulama konusunda Niğde’de yapılacak tüm faaliyetlerin takipçisi ve destekçisi olduklarını vurguladılar.

Programa alınan sekiz projeden beş adedinin il özel idare tarafından teklif edildiğini üç adedin ise DSİ rezerv projelerinde yer aldığını hatırlatan milletvekilleri, İl Özel İdaresinin gayretli çalışmasının da ilimize ait sekiz projenin programa alınmasında önemli olduğunu vurguladılar. Özellikle İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin tarımsal alana verdikleri öneme değinen vekiller, çalışmaların 2012 yılı yatırım döneminde de üreticilerin lehine olmasına gayret etmesi temennisinde bulundular.

Vekiller: “Tarımın gelişmesi için her fırsatı değerlendiriyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmesine tarımsal sulamanın kurak bölgelerde önemini belirterek başlayan Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu şunları kaydetti; “İlimiz için tarımsal sulamanın önemi tartışılmaz. Karasal iklimin hâkim olduğu ilimizde tarımsal sulamada sorun yaşamamak için gölet, kapalı sistem sulama kanalları gibi projeler ile öncelikli olarak ilgileniyoruz. Ekonomisi tarıma bağlı olan memleketimizin tarımsal sulama konusunda sorun yaşamaması için çalışıyoruz.”

Milletvekili Ömer Selvi ise konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, mevcut sulanabilir tarım arazilerinin yanı sıra inşa edilecek yeni göletlerle susuz tarımdan sulu tarıma geçilebileceğini bunun da çiftçilerin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayacağını ifade ederek; “Şu anda üreticimiz mevcut su kaynakları ile faaliyetlerini sürdürmektedirler. Gerek DSİ kaynaklı, gerek KOP kaynaklı, gerek KÖYDES kaynaklı ve gerekse il özel idaresinin kendi öz kaynağı ile yapacağı gölet, kapalı sistem sulama tesisleri ile üreticimiz susuz tarımdan sulu tarıma geçebilecektir. Yeni sahalar sulu tarıma kazandırılabilecek bu da ilimizin tarımsal kalkınmasında önemli bir rol oynayacaktır.”

Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi son olarak ortak bir temennide bulunarak; “Üreticimize göletlerin müjdesini vermek bizlere nasip oldu. 2012 yılında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü nezdinde çalışmaları sürdürerek daha güzel haberleri Niğde kamuoyu ile paylaşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yapılan projelerin hayata geçmesiyle üreticimizin yüzü gülecektir. Şimdiden göletlerin yöre halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim