AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, il genelini kapsayan ziyaret ve vatandaş buluşmalarında gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmamaya devam ediyor. Vekiller, önceki gün de Çamardı ilçesine bağlı Ören ve Üçkapılı yaylalarındaki Yörükleri ziyaret ederek, sorun ve beklentilerini dinlediler. İl Genel Meclis Üyesi Bilal Vural’ın organize ettiği Yörük çadırları ziyaretinde vekiller Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yanı sıra Niğde Valisi Âlim Barut ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol da vardı.
Yörükler Vekil yüzü gördü
Vekillerin Yörük çadırlarını ziyaretleri sevgi gösterileri yüklü bir karşılamayla ve Fıstık Osman’ın saz şöleni ile başladı. Daha sonra önde gelen Yörük sözcüleriyle bir süre sohbet ettiler. Ardından da Yörüklerle aynı sofrada geleneksel Yörük yemekleri yendi.
İlk kez milletvekili ziyareti gerçekleşen ve seçim dönemi dışında da kendilerini ziyaret eden sorunlarını dinleyen yetkililerle bir arada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Yörükler ise yurtlarına ulaşan yolların iyileştirilmesi ve asfaltlanması ile elektrik hattının döşenmesi ve telefon hatlarının çekmesi için baz istasyonu kurulması taleplerini ilettiler. Yol istekleri Genel Sekreter Ali Nebol’un çalışma programına değerlendirilmek üzere dâhil edilirken Vekiller de Yörüklerin ilettikleri sorunların giderilmesi için her zaman devrede olacaklarını ifade ettiler.
Göletlere özel önem
Vekiller ardından Üçkapılı ve Ören köylerine ziyaretler gerçekleştirdiler. Yapım çalışmaları süren Üçkapılı Göleti’ni gezerek İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol’dan ve İl Genel Meclis üyesi Bilal Vural’dan bilgi alan vekiller, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni göletler ve mevcut göletlerin büyütülmesi veya kapalı sisteme geçirilmesi çalışmalarında bulunacaklarını da belirttiler. Ziyaretlerde Ören ve Üçkapılı köyleri muhtarları da hazır bulundular.
Yöreyi karış karış gezerek sorunları yerinde görme ve beklentileri doğrudan ilk ağızdan dinleyen Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, kendilerine iletilen işlerin yapılmasında sadece kısa dönemli ihtiyaçlara cevap verecek çalışmalarda değil orta ve uzun vadede de ihtiyaçları karşılayacak icraatlar için etkili adımlar atmak istediklerini kaydettiler.
 





Editör: TE Bilişim