TBMM’nin tatilde olmasını fırsat bilerek il genelinde kapsamlı ziyaretler ve temaslarda bulunan AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, yatırımcıları da ziyaret etmeye ve görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor. NİĞTAŞ Mikronize Kalsit Genel Müdürü Sakin Aruk, Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Aruk ve Yönetim Danışmanı Burkay Eren’in de eşlik ettiği ziyaretlerde vekiller kalsit fabrikasını ve tarım hayvancılık tesislerini gezdiler.
NİĞTAŞ Vekilleri ağırladı  
Vekillerin ilk durağında kalsit ocakları vardı. Türkiye’nin en büyük kalsit tesislerinden NİĞTAŞ Mikronize Kalsit Tesislerini ziyaret eden vekillere fabrikanın toplantı salonunda Makine Mühendisi Burkay Eren tarafından kalsit, madencilik sektörü, yatırımcılar ve sorunları hakkında bir sunum sergilendi. Eren ayrıca vekillerle kendi gözlemleriyle ilimizin çeşitli sorunları üzerine fikirlerini paylaştı. Genel Müdür Aruk da kalsitin Niğde ekonomisindeki önemini anlattı.
Sonraki durak ise Kayseri yolu üzerindeki hayvancılık tesisleriydi. Vekiller burayı da gezerek süt üretim merkezlerinde bazı incelemelerde bulundular. Vekiller gittikçe büyüyerek önemli bir üretim merkezi haline gelen tesislerin artmasının önemine işaret ettiler. Kavaklıoğlu ve Selvi daha sonra ise Elmalı Kasabasındaki elma ve kiraz bahçelerini gezdiler. Ayrıca memleketleri olan Elmalı’ya çok önemli bir üretim merkezi kazandıran Aruk kardeşlerin yatırımlarının süreceği bildirildi.
 Kalsitin Niğde için önemi büyük
NİĞTAŞ Mikronize Kalsit Genel Müdürü Sakin Aruk vekillerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti belirtti. Vekillere teşekkür eden Aruk, Kavaklıoğlu ve Selvi’nin yatırımcının da sorunlarına duyarlı vekiller olmalarından mutluluk duyduğunu ifade etti. Alpaslan Kavaklıoğlu da Niğde ekonomisinde önemli bir yeri olan kalsitin daha da geliştirilerek ilimize daha fazla katkı sağlamasına çaba sarf edeceklerini ifade etti.
Kavaklıoğlu gibi, kalsitin ilimiz için önemini ziyaretle bir kez daha gördüklerini belirten Ömer Selvi ise Niğde’nin gelişmesinde yatırımcılara önemli bir görev düştüğünü kendilerinin de yatırımcıların yanında olacaklarını kaydetti. Vekiller ayrıca 500’ü aşkın işçi istihdam eden ve her geçen gün yatırımlarını genişleten Sakin Arak’a da teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim