Niğde siyasi tarihinde çok az sayıda bakan çıktı. Görev alan Niğdeli Bakanlar da üzerlerine düşeni yaptıkları görüşü hakim. Niğde için bakanlık o kadar önemliydi ki. Son zamanda Niğde ve Bakan lafları çok sık söylenmeye başlandı.

Haber-Yorum; Selim GÖKEL

Niğde siyasi tarihinin en son bakanlarından birisi de Dr. Doğan Baran idi. Doğruyol Partisinden siyaset yaptı ve Sağlık Bakanı oldu. Niğde onun döneminde sağlık açısından iyi yatırımlar aldı. Hastanelerde doktor ve cihaz eksiği kalmadı. Mahallelere Sağlık Ocağı geldi.

SEÇİMLERDE DOĞAN BARAN İSMİ AĞIZLARDAN DÜŞMEDİ

Niğde’nin son dönemdeki en önemli siyasetçilerinden olan Sağlık Eski Bakanlarından Dr. Doğan Baran’ın adı geçtiğimiz 7 Haziran seçim çalışmaları sırasında çok anıldı, övgüyle yad edildi.

Özellikle Ak Parti siyasetçileri, Bor Fizik Tedavi Hastanesi’ni örnek verirken. Dr. Doğan Baran’dan çok bahsettiler. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen ve seçim döneminde Niğde’ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu hepsi seçim döneminde; “Sayın Eski Sağlık Bakanımız Dr. Doğan Baran’ı rahmetle anıyorum” diye başladıkları sözlerine rahmetliyi överek devam ettiler.

11 Mayıs 2015 günü Bor İlçesine gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu aynen ; Birileri Bor’da Fizik Tedavisi hastanesini “İyi bir patates deposu olur” demiştir, diyebilir. Onları elimizin tersi ile iteceğiz. Biz rahmetli Doğan Baranların milletini, memleketini ilçesini, ilini düşünenlere asla vefasızlık yapmayız” demişti.

Diğer yerel siyasetçilerde aynı tarzda çeşitli kereler konuşma yaptılar.

DOĞAN BARAN İSMİ HASTANELERDEN KALDIRILDI

Seçim döneminde yapılan Eski Bakan Dr. Doğan Baran’ın üzerinden yapılan bu tarz konuşmalar bende samimiyet ölçüsünü sorgulattı.

Ortada bir gerçek var ve bunu geçtiğimiz yıl yine dile getirmiştik. (Burada Tıklayın) Aynı cümleleri tekrar yazıyoruz.

HİZMET TAKDİR EDİLMELİ, YAŞATILMALI Kİ…

"Bor İlçesinin önemli siyasetçilerinden, sağlık konusunda büyük yatırımları ve kolaylıkları Sağlık Bakanlığı zamanında Niğdelilere yaşatan Dr. Doğan Baran’ın adı artık hiçbir hastanede yok. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ismi ilk önce Dr. Doğan Baran ismi verilmişti. Oradan kaldırıldı ve Niğde Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine yine Dr. Doğan Baran ismi verilmişti. Ancak Sağlık Bakanlığında oluşan yeni yapılanmanın ardından Dr. Doğan Baran ismi Niğde’den tamamen yok oldu. Niğde’ye yapılan hizmetin karşısında böylesi vefasızlık başka bir ilde yaşanmaz. Bugünün siyasetçilerine yarın aynı şey yapılır. Hizmet takdir edilmeli, yaşatılmalı. Bu konunun değerlendirilmesini umuyoruz”


Editör: TE Bilişim