Önceki dönem Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti’den Niğde Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. 
 
Ak Parti binası önünde kendisini desteklemeye gelen kalabalığa seslenen Özdemir;  Büyük şehir Niğde hayali ile sizlere çalışmak ve hizmet etmek istiyorum.  Bunun içinde karşınıza aday adayı olarak çıkıyorum” dedi.
 
İL BAŞKANI OLARAK 5 SEÇİM YAŞADIM
 
Özdemir, Ak Parti’de 2011 yılında il yönetim kurulu üyesi olarak siyaset hayatına başladığını belirterek şunları dile getirdi : “ İl yönetim kurulu üyeliğinden il başkan yardımcılığına sonrada il başkanı olarak 4 yıl gibi bir süre sizlere, partimize hizmet etmekten onur ve gurur duydum.
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle 2013 yılının Ağustos ayında il başkanı olarak göreve atandım. İl başkanı olarak 5 tane seçim yaşadım.
 
Bunları hep sizlerle birlikte yaşadık. 5 seçimden de anlımızın akıyla ve büyük bir başarıyla çıktık. Niğde tarihinde en yüksek oylarını sizlerle beraber aldık. Gece demediniz gündüz demediniz buradaki teşkilat mensuplarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız Cumhurbaşkanımızın arkasında her zaman dim dik durdunuz en güzel sonuçları sizlerle birlikte aldık. 
 
Allah’ın izni ile 31 Mart 2019 gecesi yeni bir rekor oyla sizle beraber kutlamaları bu meydanda yapacağız. Aday kim olduğu çok önemli değil. Önemli olan Ak Partimizin kazanması, Niğde’nin kazanması Ak belediyeciliğin devam etmesidir.  Sizlerin desteği ile başarılı bir şekilde il başkanlığını yürüttüm. Niğde’de en uzun süre il başkanlığını aralıksız yapmak bana nasip oldu. Buda sizlerin desteği ile oldu.  Her görevin bir sonu olması gerekiyordu. Bu görevi gururla anlımızın akıyla devrettik.  İçimizdeki hizmet aşkı bir türlü bitmiyor. Duramadık ve tekrar hizmet için yola devam dedik. Bu günde çok doğru bir karar aldığımı bu coşkunuz ve katılımınızla gösterdiniz”

Niğde 2009 yılında Ak belediyecilikle tanıştığını hatırlatan Özdemir: “Önümüzde önemli bir seçim var. Niğde ak belediyecilikle 2009 yılında tanıştı. Buradan ben Faruk başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum.  Niğde’de olmaz denilen ilki 2009 yılında Niğde’yi ak belediyecilikle tanıştırdı.  Biz belediye başkanlığına aday olurken bizden öncekiler iyi yapmadı biz daha iyi yapacağız diye değil onlardan farklı bir ufuk katabilir miyiz diye yola çıktık. İnşallah bu farklı ufku Niğde’ye katmaya çalışacağız”
 
BÜYÜK ŞEHİR NİĞDE HAYALİ İLE SİZLERE ÇALIŞMAK VE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ
Özdemir: “4 yıl boyunca çok farklı bir Dünya gördüm çok büyük tecrübe kazandım. İnşallah Niğde’mizi hem ekonomik yönden hem de şehircilik anlamında gelişimi için çalışmalar yapacağımız yıllarımız olsun. Niğde’nin ekonomisini konuştuğumuz 2023 de 2053’de ve 2071 hedeflerinde ülkemiz ilerlerken Niğde’yi hep birlikte 81 il içerisinde bir yıldız gibi parlatmak için aday adayı oldum.  Bu hedeflere ülkemiz ilerlerken buradaki en büyük gücü Niğde versin diye aday adayı oldum. Farklı bir şeyler yapalım istiyoruz. Niğde kabuğunu kırsın istiyoruz. 2002 yılında Ak Parti Türkiye’yi şaha kaldırdı.  Yeni kurulan Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bu şahlanış hızlanacak, bizde bu şahlanışta en önde yer alan il olmak istiyoruz. Bu hedefler doğrultusunda Büyük şehir Niğde hayali ile hizmet etmek istiyoruz.  Bunu içinde karşınıza aday adayı olarak çıkıyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından Emrah Özdemir,  Niğde Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusunu il başkanlığına teslim etti.

 
 
Editör: TE Bilişim