MHP Niğde Milletvekili Adayı Vedat Bayram, Erdoğan Özegen’in yaptığı mitinglerde İstanbul’da oy kullanacağına dair açıklamalarının ardından dün sitemize yaptığı açıklama ve bugünde Niğde Grand Hotel’de basın toplantısı yaparak cevap verdi ve Ak Parti Milletvekili Adayı Erdoğan Özegen’i istifaya davet etti.

 

Haber-Foto-Video: Yasin YURTMEN

 

 

BİZ KURALLARA UYMAYA GAYRET EDİYORUZ ANCAK AYNI ÇABAYI BİR PARTİDEN GÖREMİYORUZ

 

Vedat Bayram Grand Hotel’de yaptığı basın açıklamasında;  Yaklaşık 50 gündür süren seçim maratonunda sona yaklaşılmaktadır ve son 4 gün kalmıştır. Milletimiz dört gün sonra kararını verecek ak ve karayı ortaya çıkaracaktır. Bu sürecin etik kurallar içerisinde dostane bir şekilde gidilmesini kimsenin kimseyi kötülememesini istedik ve işi milletimize tercihine bırakmak istedik. Biz bu kurala uymaya gayret ediyoruz ancak son günlerde buna uymama çabalarını görüyorsunuz.

Basın mensuplarıyla üçüncü toplantımız, bir basın toplantısında beldelere seçim teşviki yapıldı, sonra açıklama yapıldı biz demedik denildi o tamamlandı, bir afiş mevzu gündeme geldi il özel idaresinin binalarına kamu binalarına afişler asıldı. Bu afişlerin enaniyet ve kibir yüklü afişler olduğu söylemiştik ve belirtmiştik. Kanuni mercilere müracaat ettik gecikmeli de olsa bunları kaldırttık.

Niğde kalesine ait yüksek anıtlar kuruluna ait bir yere çivi dahi çakılamayan birlikte tespit etmiş olduğumuz afişleri 3-4 gün sonra polis zoruyla kaldırttık.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI BİZİM MUHATABIMIZ DEĞİLDİR

Bunlar bir merkezden geliyor ve bu merkez şimdi de bizim billboardlarımıza dil uzattılar. Biz kimsenin Mhp milletvekili adayları olarak bayrağına, sancağına, otobüsüne biz bir şey demiyoruz. Biz bir billboard hazırladık ve Niğde’nin görülebilen yerlerine astık. Bu billboardlarda havaalanı işi sanal böyle bir şey yoktur diyor. Ak parti il başkanından ertesi gün cevap geldi ve kendisi bizim muhatabımız değildir. ‘’ dedi.

 

MHP Milletvekili Adayı  Vedat Bayram sözlerine bir yerel gazetenin manşetinde yer alan Ak Parti  il başkan  Emrah Özdemir’in  açıklama küpürlerini göstererek devam etti.

‘’Araştırmadan manşetlere çıkmak bir siyasi partiye yakışmıyor . ‘’ diye açıklamada bulunan Ak parti İl başkanına aynı şekilde ‘’Araştırmadan bir siyasi partinin manşetlere çıkması doğru değildir’’ bu sözünde altını çiziyorum diyerek yanıt veren Vedat Bayram , açıklamasına şöyle devam etti;

GELİN BİRLİKTE NİĞDE KAYABAŞI MAHALLESİNDE OY KULLANALIM

‘’Ak parti Niğde milletvekili adayı Erdoğan Özegen’in hiçbir şekilde araştırmadan Vedat Bayram , Kılıçdaroğlu gibi kendine bile oy vermeyecek bir adaydır diyor ve arkasından ekliyor. Vedat Bayram İstanbul Üsküdar’ın seçmeni ve oyunu orada kullanacaktır diyor.

Erdoğan Özegen kimdir? Bir dönem Niğde de milletvekilliği yapmış ve şimdide milletvekilliğine talip Niğdeyi bildiğini iddia eden bir aday, peki Akp il başkanı da diyor ki ‘’ araştırmadan bir siyasi partinin gazetelere demeç vermesi yakışmıyor’’ diyor. Şimdi ben size soruyorum eğer ben İstanbul Üsküdar da oy kullanmıyorsam, kullanacağım sizin ifade ettiğiniz İstanbul Üsküdar değil ise yarın Milletvekili adayınızı istifa ettiriyor musunuz ? Araştırmadan televizyona çıktığı için…

Sayın Özegen Siz bu iddia da bulunurken Yüzünüz Kızarmıyor mu? Niğde Halkına yanlış bilgi verirken?  Gelin birlikte Kayabaşı mahallesinde biz sizinle birlikte kullanalım oyumu diyen Vedat Bayram kameralara il seçim kurulundan yazılı belgeyi gösterdi.

Vedat Bayram açıklamasına; ‘’ Sayın Özegen bizi kendisiyle karıştırmasın biz devlet adamı olduğumuz için 30 yıl devlet yönetimlerinde bulunduğumuz için biz belgelerle konuşuruz sözlerle değil, havaalanı meselesi de aynen burada olduğu gibi belgelere dayalı olarak ifade edilen bir şeydir. ’ ’dedi.

NİĞDE HAVAALANI SANALDIR

Vedat Bayram diyor ki ;‘’Niğde ye yapılacak olan havaalanı sanaldır. Sayın Başbakan gelmiş Niğde ye havaalanı yapılacak demiş, Başbakan her söylediği verdiği vaatler gerçek olsaydı, 1996 yılında temeli atılan 13 yıldır yapılmayan havaalanı Ak parti döneminde 12 yıldır bir milyon kez yapılıp bitirilmesi gerekirdi. Her seçim döneminde bu vaatleri veriyorlar. Geçerli olan başbakanın günü birlik mitinglerinde söyledikleri değil, gerçek olan devlet arşivlerine giren yer tespitleridir yapılan analizlerdir.

 

ERDOĞAN ÖZEGEN’E SORUYORUM

 

Şimdi Özegen’e soruyorum Niğde’ye yapılacak olan Havaalanın yeri neresidir?

Söylediklerine göre ‘’Dört yerin zemin analizi yapılmaktadır.’’ Analiz edilen yer yapılacak yer değildir. Kendilerinin devlet deneyimi olmadıkları için Niğde halkının affına sığınarak söylüyorum işkembe-i kübra dan bakanlarının her Cuma sallıyoruz dedikleri gibi bir sallıyorlar.’’ Dedi

 

Vedat Bayram seçimden sonra Üsküdar’a gidecek diyen Sayın Özegen’e tapu kayıtlarımı ve Yaylayolu köyünde bulunan evimin 9981203 numaralı elektrik abonesiyim bunlar devletin resmi kayıtlarında da mevcuttur.’’ diyen Vedat Bayram sözlerine devam ederken “Madem bu konular bu kadar önemli bende Erdoğan Özegene soruyorum seçimi kaybettikten sonra ikametini Ankara’ya aldırmış mıdır aldırmamış mıdır?”

‘’Sayın Özegen’in mal bulmuş mağribi gibi üzerimize atlamış, oy kullanamayacak, evi yok derken üçüncü bir iddiası ise köylerin adını bilmiyormuşum, Üskül köyü ile Yeniköyün adını araştırıyormuşum. Sayın Özegen bu işleri bilmeyen sizsiniz, nasıl Niğde de milletvekilliği yaptınız hayret-i muciptir. Vedat Bayram daha Üskül ile Yeniköyün adını karıştırıyor demiş.

‘’Adı aynı olan yerin adını niye karıştırayım. Eski adı Üskül yeni adı ise Yeniköydür. Yeni adı yerine ben Üskül diyorum bunda bir sakınca var mıdır?  Ben size soruyorum!. Bence siz Yeniköy’ün eski adının Üskül olduğunu bilmiyorsunuz, hatta muhtemelen sizin döneminizde değiştiğini de bilmiyorsunuz, Niğde halkı sizden nasıl hizmet beklesin.

Siz Ankaraya gidin Yatın sayın Özegen! ‘’dedi.

MHP Adayı Vedat Bayram; Peki bu açıklamalar nedir? Bunlar kaybetmenin ayak sesleridir. MHP iktidar olma yolunda ilerliyor. Bunlar da arkamızda bizi takip ediyorlar. Havaalanı yapılacak illerin arasında Niğde neden yoktur? Yatırım bütçesinde Niğde havaalanının olmayışını herkes bilmektedir. Niğde’ye Tıp Fakültesi yapılmasının ve üniversitenin de siyaset ile hükümet ile hiçbir ilgisi yoktur. Tıp Fakültesi YÖK’ten bir karar çıkmıştır. Ben söylüyorum ve iddia ediyorum siyaset ile tıp fakültesinin bir alakası yoktur. Daha arazilerin kamulaştırılması var üniversitenin yapacağı yerin tespit edilmesi var. Bunların yapılmasına da Akp nin ömrü yetmeyecektir. Hakkımda üç iddia da bulundular üçünde de lastikleri patladı. Ak Partililer seçimi kaybedeceklerini anladılar!.dedi.

 

Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Niğde Televizyonu’na çıkması ile ilgili haberlere de  değinen Vedat Bayram; “Sayın Başbakan Niğde Tv ‘ye çıkıyormuş. Bunu gerektiren nedir? Bir ülkenin başbakanı neden Niğde TV’ye çıksın. Niye Türkiye de ki büyük bir basın toplantısı ile diğer televizyonlara çıkmaz seçimi kaybedeceklerini anladıkları için başbakan Niğde tv ‘ye çıkacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Editör: TE Bilişim