Aziz ve kıymetli hemşerilerim öncelikle sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Rabbim şu mübarek günde yaptığımız ibadetleri kabul etsin.
24 Haziran’da  yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ülkemize ve Niğde’mize hayırlar getirmesini temenni ederim. Şehrimiz de yaptığım ziyaretlerde müşahede ettim ki ;

Niğde Devlet Hastanesine bir  Müdür dahi atanmadığı gibi başhekim yardımcıları atanmamış, kamu hastaneleri kurumu başkanı atanmamıştır.  Mevzuata aykırı atananlar ise bakanlıktan reddediliyor. Devlet hastanemizde müthiş bir yönetim boşluğu var. Öyle ki, hastanelerde ihaleler yapılmıyor. Buna bağlı olarak tıbbi malzeme sıkıntıları baş göstermeye başlamış durumdadır.

Bor Devlet Hastanemizdeyse diyaliz birimi açık değildir. Su sistemi ihalesi yapılmamıştır, yine Bor Devlet Hastanesi ve Ulukışla devlet hastanesinin yöneticileri atanmamıştır.

200’e yakın diyaliz hastası mağdur edilmiştir. Yine sağlık çalışanlarımız üzerinde hem siyasi hem de yönetim baskısı en üst seviye de hissedilmektedir. Bu durumdan personel bunalmış, hatta bununla kalmayarak tayin istemek suretiyle görev yerlerinden ayrılmak istediklerine dair şikayetler alıyorum.

Buradan çağrı da bulunmak isterim ki ; ‘’ İktidar mensupları sorumluluklarını yerine getirsin ve sağlık çalışanları üzerinde ki baskıya son versinler , zira ‘’Zulüm ile abad olunmaz.’’ Yöneticilere sesleniyorum, çalışanlarımıza saygı duyun ve onların da hakları olduğunu unutmayın..!

24 Haziran’ da aziz milletimiz yetkiyi verdikten sonra sağlık sektöründe ki hem idari hem de siyasi sıkıntılara son vereceğiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum ve diyorum ki ; ‘’Türkiye İYİ Olacak, Niğde İYİ Olacak’’


 
Editör: TE Bilişim