İYİ parti Niğde milletvekili adayı Vedat Bayram Niğde ekonomisini değerlendirerek ekonomik sıkıntılardan dolayı işçilerini çıkarmaya başlayan ve küçülmeye giden işletmeler olduğunu belirtti.
 
Niğde’nin köylerin ve kasabaların göç vermekte olduğunu ifade eden İyi Parti Milletvekili Adayı Bayram; “ Benim aziz hemşerilerim doğduğu topraklarda iş bulamamakta geçim edememektedir. Hal böyle iken çare olarak büyük şehirlere göç etmektedirler. Kıymetli hemşerilerim şehrimizin lokomotif sanayisi durumunda olan,  Birko ekonomik krizler münasebeti ile küçülme yoluna gitmiştir. Şeker fabrikamız özelleştirme yolu ile satılmış akıbetinin ne olacağı belli değildir. Yine diğer sanayi kuruluşlarımız her geçen gün küçülmeye devam etmektedir. Dolayısıyla ilimizde işsizlik her geçen gün artmaktadır. İşte bu sebeple Niğde de tarımsal alanda tüketime yönelik ürün yetiştirmenin yanında tarıma dayalı yan sanayinin tesis edilmesi gerekmektedir. Patatesin tüketime yönelik yemeklik çeşitlerinin yanı sıra potasyum açısında zengin besin olan patatesin ilaç ve kimya alanında kullanılan tohum çeşitliliğinin ilimize kazandırılması gerekmektedir. Yine muhtelif kasabalara patates unu fabrikaları yapılarak buğday unu ile karıştırılıp ekmeğe katılması tarafımızdan sağlanacaktır. İşte böylece; patates çiftçisini rahatlattığımız gibi istihdamında arttırılacağını ifade etti.
 
Tarım ürünlerinde elma üretiminde Niğde’nin Türkiye’de önemli bir Pazar payına sahip olduğunu söyleyen Bayram, “ Tıpkı Isparta’da olduğu gibi nasıl gül üzerine bir sanayi tesis edilmiş ise, kreminden gül suyuna, lokumundan şekerlemesine kadar üretimini teşvik edeceğiz. Bakınız Malatya ‘’kayısı’’ ile bir sanayi oluşturmuştur. Pekâlâ Niğde’de biz de başarabiliriz ve Allah’ın izniyle başaracağız. Ben ve arkadaşlarım bu seçimlerde sizde istihdamı artıracak projelerimiz için destek istiyoruz. Size Vedat Bayram söz veriyor. Niğde İyi olacak, Türkiye İYİ olacak” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim