MHP Niğde Milletvekili Adayı Vedat Bayram site yöneticimiz Selim GÖKEL’li arayarak gerek sitemize akredite konusuna gerekse Grand Hotel’de yapılan toplantı hakkında paylaşımlarda bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan, Ak Parti’nin Edikli’de yaptığı bir seçim çalışması sırasında “Ak Parti’nin birinci parti çıkacağı belde belediyelerine 500 bin lira hibe vereceği” şeklinde bir internet sitesinde çıkan haberler ve aynı internet sitesini kaynak göstererek bazı yerel gazetelerde bu durumun eleştirilmesi üzerine Niğde Grand Hotel’de bir basın toplantısı yapmıştı. Bu toplantıya çağrılmamamıza rağmen kısmen haberleştirmiştik.

MHP Niğde Milletvekili Adayı Vedat Bayram gerek Grand Hotel’deki  basın toplantısında Borhaber.net’in olmamasından dolayı sitemiz yöneticisi Selim GÖKEL’i arayarak sehven yapılan hatadan dolayı  üzüntüsünü belirtirken,  hem de Grand Hotel’de yapılan basın toplantısı hakkında bilgi verdi.

Vedat Bayram açıklamasında; Ben basın toplantısında çok net ifadelerde bulundum. Akp’nin yayın organı olan bir internet sitesindeki haberin çıktısını göstererek ve o haber kaynaklı bir yerel gazetemizin haklı eleştirisini göstererek bir soru sordum.

İnternet sitesindeki haber de” Başkan Akdoğan Kesenin Ağzını Açtı, O Beldeye (yani Edikli’ye) 500 bin lira Hibe Desteği Yapacak” başlığı ile Sayın  Faruk Akdoğan’ın  beyanı yer aldı. Bu internet sitesinin haberi böyle;

Benim sorum çok net, şunu sordum;

AKP’ye en fazla reyi çıkartan köylere, beldelere bu paraları vereceklermiş. Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan, bu 500 bin lirayı cebinden mi verecek? Yoksa Belediye Bütçesinden mi? Cebinden verecekse bu kadar parayı nereden buldu? İzah etsin kabul. Yok cebinden değil de belediye bütçesinden, yani halkın, bütün Niğdelinin, yetimin, garip grubanın hakkından verecekse bu bir suçtur. Zaten oraya (basın toplantısına) Belediye Meclis üyelerimle gelmemin sebebi de budur. Her belediyenin bütçesi ayrıdır, nüfusa göre devletimiz bütçe tahsis etmektedir. Bu harcamalar Belediye komisyonlarınca yapılmaktadır. Bu vereceği babasının parası mı? Kendi parası mı? Yoksa devletin parası mı? Çok net bunu sordum. Bir ilin belediye başkanı belediyenin parasını nasıl bir köye, beldeye hibe edecek? Bunu bizler ve Niğde halkı merak ediyoruz?

Aynı haber sitesi benim açıklamamı almış, Adana Büyükşehir Belediyesinin MHP’li adaylara destek olması haberleri ile karşılaştırarak yaptığı hatayı bir başka hatayla düzeltmeye çalışıyor, çok da komik oluyor.  Kimse Sayın Akdoğan’a AKP’yi desteklediğini sormuyor. Zaten destekliyor, mitinglerine gidiyor, konuşuyor. Adil olması gereken Sayın Cumhurbaşkanı bile miting yapıyor. Konu bu değil. Sorduğum soru da bu değil. Soru gayet basit 500 bin lirayı soruyorum.

NİĞDE HALKI BU KONUYA AÇIKLAMA BEKLİYOR

Minareyi çaldılar ama ona uygun kılıf bulamıyorlar. Her tarafları cascavlak açık kaldı. Bu konu  suçtur ve suç duyurusunda bulunacağız. Bu güne kadar ilkeli siyaset yaptık.  Belden aşağı vurmadık, böyle de devam etmek istiyoruz. 500 bin lira konusunda  Sayın Faruk Akdoğan’dan kamuoyu cevap bekliyor.

Ama.. Bütün bunların sebebi çok iyi biliniyor. Şaşırdılar, şanlı mitingimizin ardından paniğe kapıldılar. MHP gümbür gümbür geliyor… Şuan alanlarda görüyorum, herkes görüyor MHP birinci parti… Korkunun ecele faydası yok, milletin kesesinden vermeyi taahhüt ettikleri 500 binlikleri de fayda etmeyecek” dedi.

Editör: TE Bilişim