CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplumun sesi olmaya devam ediyor.  Ömer Fethi Gürer, toplumun farklı kesimleriyle görüşerek belirlediği sorunları Meclis gündemine taşıyor. 

Köyde, kasabada, çarşıda, pazarda; çiftçiden esnafa, emekliden memura, öğrenciden işsize, köylüden kentliye, sanayiciden emekçiye kadar toplumun tüm kesimleri ile birebir görüşen Ömer Fethi Gürer, belirlediği sorunları TBMM’ye yansıtarak, bu sorunların çözümü noktasında takipçi oluyor. 

2 AY İÇİNDE 5 KİŞİ KENDİNİ YAKTI 

Gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında belirlediği sorunlarla ilgili değerlendirme yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de her kesinin sorunlarının gün geçtikte katlanarak büyüdüğünü belirtti. Türkiye’de cumhuriyet tarihinde görülmemiş olaylar yaşadığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, son iki ay içinde 5 kişinin, yokluk ve yoksulluk nedeniyle kendini yaktığını hatırlattı. 

Durumun vahametinin görmezden gelinemeyeceğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Bir esnaf yazarkasa attı diye 20 yıl önce yaşanan bu olayı sürekli gündemde tutmaya çalışanlar, son 2 ayda 5 kişinin ‘açım’ diyerek kendisini yakmasını görmezden gelebiliyor. Gidişat iyi değil. Halkın gündemi ve sorunlarıyla meşgul olması gereken hükümet, faiz lobileri ve rantçıların istekleri doğrultusunda düzenleme yapmakla meşguller. Yokluk ve yoksulluk hızla artarken, toplumda adaletli bir gelir dağılımından söz edilemez” dedi. 

ESNAF FERYAT EDİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Meslek odalarını ziyaret ediyorum; küçük esnaf vergi yükü altında eziliyor. Kent merkezine yapılan AVM’lerin oluşturduğu baskı, küçük esnafa kepenk kapattırıyor. Esnaf feryat ediyor. İşsizlik artarken, el sanatları da yok oluyor” diye konuştu. 

ÜRÜNLER MALİYETİNE BİLE SATILAMIYOR

Köy ve kasabaları ziyaret ettiklerindi, çiftçi ve besicilerin sürekli dert yandığını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Ürünler maliyetine bile satılamıyor. İthal ürünler nedeniyle tüccarın eline mahkûm bırakılan çiftçi, mağdur durumda. Tarladan tüketiciye ulaşana kadar ürün birkaç kat fiyat artışına uğruyor. Burada ne üretici ne de tüketici kazanıyor. Kazanan, neredeyse hiç emek harcamayan aracı oluyor” diye konuştu. 

BESİCİ DE PERİŞAN 

Tarım ve hayvancılıkla ilgili yanlış politikaların besicileri de zor durumda bıraktığını kaydeden CP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İthal et ve ithal hayvan politikası besicilerin de ciddi sorunlar yaşamasına neden oldu. Yem fiyatı, et ve süt fiyatından hızlı artıyor. Meralar bitme noktasına geldi. Kapalı yerden beslenen hayvanın maliyeti katlanıyor. Besiciler de bu nedenle ciddi sorunlar yaşıyor. AKP hükümetinin ithalata dayalı politikaları çiftçi ve besiciyi perişan etti” şeklinde konuştu. 

EMEKLİ GEÇİM DERDİNDE  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerde de sürekli görüşerek sorunlarını dinlediğini belirtti. Emeklilerden kesilen ilaç katkı payının kaldırılması gerektiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer, hem bu konuda hem de 2000 yılından sonra emekli olanların da intibak yasasından yararlanmaları için ayrı ayrı kanun teklifi verdiğini hatırlattı. 

EMEKLİLİKTE YAŞ SORUNU ÇÖZÜLMELİ 

Hükümetin emeklilerin durumlarını iyileştirecek düzenlemeyi bir an önce uygulamaya koyması gerektiğini işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların yaşadığı mağduriyetin önlenmesi için de düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işsizlerin ve geçim sıkıntısı yaşayanların kendilerini yakmaya başladığı ülkemizde, hükümetin dar gelirlilerin durumuna hızla ve acil çözüm getirmesi gerektiğini vurguladı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “AKP’nin hayalİ projeler ve algı ile yönettiği sürecin sonu geldi. Gerçekler gün ışığına çıktı. Çiftçi, esnaf, emekli, işsiz, kadın, genç, toplumun her kesimi sorun yaşıyor. Atanamayan öğretmenler ve sağlıkçıların sayısı yüzbinleri aştı. 1 milyona yakın üniversite mezunu gencimiz işsiz. Sorunlara çözüm arayan bir hükümet yok” dedi. 

HÜKÜMET SORUNLARIN FARKINA VARSIN DİYE…

Ülkenin yangın yeri haline gelmesine rağmen, hükümetin bu sorunların çözümüne yönelik çalışma yapması gerekirken, oy hesabı yaptığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sorunların çözümünü arayan bir hükümet yok. Ülkeyi yönetenler, içinde bulunan vahim tablonun farkında değil. Hükümetin olumsuzlukların farkına varsın diye bu sorunları Meclis’te sürekli gündeme getiriyoruz” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim