AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde’yi karış karış gezmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonunu da ziyaretlerle geçiren vekiller iki günde 9 köy ve kasabaya gitti. İlk gün Okçu, Tepeköy, Balcı ve Karanlıkdere’ye giderek vatandaşlarla buluşan vekiller ikinci gün ise Kılavuz, Postallı, Kürkçü, Gökbez ve Havuzlu’da kahvehane ve esnaf ziyaretleri ile bazı evlere taziye ziyaretleri gerçekleştirdiler.
Vekiller ayrıca Niğde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bazı sanayi tesislerinin üretim merkezlerinde de incelemelerde bulunurken, Niğde’nin adını ulusal ölçekte duyurmak isteyen üreticilere özel ilgi göstereceklerini de ifade ediyorlar.
Meclis tatilde, vekiller köylerde
Meclis tatilde olmasını fırsata çevirerek il genelinde bir teşekkür ve sorunları tespit etmek amaçlı turlara başlayan Vekillerin bu ziyaretlerinin vatandaşlara yansıması ise oldukça olumlu. Her fırsatta il merkezinde esnaf ziyaretleri yapan, sivil toplum kuruluşları ile sık temaslarda bulunan vekiller, köy, kasaba ve ilçe ziyaretlerinde de hız kesmiyor.
Vatandaşlar ise daha çok ilgi görmekten ve muhatap bulmaktan, yerel yöneticiler ise karşılaştıkları sorunlara dair çözümlere erişmek konusunda oldukça şanslı bir dönemde olduklarını ifade ediyorlar. Vekiller kendilerine iletilen meseleler için zaman zaman anında çözümler bulmaya çabalarken zamanla aşılacak sorunlar için de ilgililerle sık sık bir araya gelmeye özen göstermekteler.
 
VEKİLLERİN BASIN DANIŞMANINDAN GELEN HABER YUKARIDA…
 
BORHABER.NET yöneticisi Selim GÖKEL’in bu ve bunun gibi diğer haberlere KISA  YORUMU :
Sitemizde Ak Partili Vekillerimizin Niğde geneli gezi ve programlarının haberlerini yapıyoruz. Seçim zamanı, seçim sonrası, teşekkür ve Ramazan programları ile Niğde’de gitmedik yer bırakmadılar.
Seçim dönemi farklı idi, Vekillerimiz eminin o zaman farklı konular, hatta parti ile ilgili şikayetleri dinlemişlerdir.
Seçim öncesi ve hemen sonrasında  “Birisi iş adamı... diğeri bürokrat, yarın ara ki bulasın”  dedikoduları son bulmuştur.
Aslında merak ediyoruz, Niğde’ye aday olarak geldiklerin de araçlarının kilometrelerini sıfırlamışlar mıdır? Niğde de bu güne kadar kaç kilometre yol yapmışlardır?
Mesela , Aileleri ile iftar yapabilmiş midirler?
Önceki  Milletvekillerini  düşününce, sayın   Kavaklıoğlu ve Selvi ‘nin geçmişlerini de göz önünde bulundurunca doğrusu Ramazan döneminde bu kadar aktif olmaları beni şaşırttı.
Ramazan boyu ve Meclis açılana kadar ki gezileri sayın vekiller için büyük bir birikim oluşturacaktır. 
Niğde’nin , Niğdelinin sorunlarını, gündemini, önceliğini, hassasiyetini danışmanları ile birlikte fark etmişlerdir.
Benim umudum, klasik bir vekil olmaktan öte sıra dışı olmaları… Kendilerini klasik siyaset anlayışından kurtardıkların da mecburen alt yönetimlerde bunu  takip edeceklerdir.  Aksayan yerlere get yapıştırılır, yada lastik değiştirilir. Niğde genelinde  partiler ŞİRKET anlayışı  ile yönetiliyor! , aynen borç-alacak-mizan şeklinde.
Klasik, delege,  parti yöneticileri, meclis üyeleri ablukasından ve anlayışlarından kurtulup, halkın ve kanaat önderlerinin de birebir yada çoğul olarak fikirlerini de değerlendirmelerini  isterim.  Burada (tam bu zamanlar) Memur-Sen ziyareti yapılıyorsa aslında bir de Kamu-Sen ziyareti olmalı  bu sadece örnek . 
Bundan sonraki aşama Ankara, ellerinde,  bir sürü Niğde ile ilgili veriler var…
Alpaslan Beyin Ankara’daki  kurumların Genel Müdür, Daire Başkanı seviyesindeki kişileri çok iyi tanıdıklarını ve iyi diyalogları olduğunu  biliyorum.
Ömer Beyin’de Parti deki etkinliğini biliyorum…
Tek sorun projelendirmek ve ısrarcı- ısrarla  istemek…
Bazı parti içi-dışı muhaliflerin  “ Ak Parti ustalık dönemine geçti ama bizler çırak vekil seçtik” anlayışını değiştirmek için sayın vekillerimizin çok çalışmaları gerekiyor.
Ben umutluyum… İnanıyorum…
Aksi olursa zaten gelecek Ramazanlar bu kadar rahat geçmez…
 
 
 Fotoğraflara tıklayın büyüsün ve ok tuşu ile ilerleyin...
Editör: TE Bilişim