Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ülkemizde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. 

Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım açıklamasında;  Önceki gün Hakkari Dağlıca’da bugün de Iğdır, Tunceli ve Cizre’de, PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırılarda komutanlarımızı, Mehmetçiklerimizi ve polislerimizi kaybettik. Şehitlerimiz için Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Millet olarak yüreğimiz Mehmetçiklerimiz, polisimiz ve korucularımız için çarpmaktadır. Şehitlerimiz, toprak bütünlüğümüz için, barış içinde başı dik yaşamamız ve bağımsızlığımız için canlarını veriyor. Onlara minnet borçluyuz. Vatan Partisi olarak güvenlik güçlerimizin mücadelesini destekliyoruz.

24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü teröre karşı harekâtı, Türkiye’deki bütün güçleri etkilemiş ve tavır alma noktasına getirmiştir. Bu gelişme, teröre karşı milletçe mücadele yolunda adımlar atılması için yeni bir ufuk açmıştır. Türkiye, 7 Haziran’da bölücü terör örgütünün Meclis’in göbeğine yerleştirilmesiyle girdiği çıkmazdan, 24 Temmuz’da kurtulma sürecine girmiştir.

TSK’nin harekâtı, ABD’nin “Kara gücüm” dediği PKK’ya çok ağır darbeler indiriyor. Harekât devam ediyor ve kalıcı sonuçlara ilerliyor. Türkiye küresel bir saldırı ile karşı karşıyadır ve bir vatan savunması yapmaktadır. Esas olan budur. Bu dönemde Türk Ordusuyla, polisimizle milletimiz arasındaki ilişkileri pekiştirmek bir vatan görevidir.

Vatan Partisi, Türk Ordusunu hedef alan bozguncu propagandaya karşı kararlı tavır alarak bu süreci iyi anladığını ve önderlik yeteneğine sahip olduğunu göstermiştir. Bu demokrasi değildir. Bu bozguncu propagandaya izin verilemez. Bütün milletimizi, basın organlarını ve demokratik kitle örgütlerini bozgunculuğa karşı birleşmeye çağırıyoruz.

Vatan Partisi olarak, arkada kalan dönemde AKP iktidarının “Açılım” siyasetine karşı çıktık. AKP’nin PKK ortaklığıyla yürüttüğü Açılım’ın kanlı süreçlere açıldığını tek başımıza ve ısrarla vurguladık.

Devlete, millete karşı Amerika’nın emrinde savaşan PKK ile mücadele yerine müzakere edilirse, sırtlarını PYD’ye, YPG’ye yaslayanlar meclise girerse, “Açılım” adı altında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terör örgütüne alan hâkimiyeti verilirse, terör örgütünün “şehitlik” açması, vergi toplaması görmezden gelinirse, PKK ile mücadele eden yurtsever komutanlar kumpas davalarla esir alınırsa, bugün bedelini kanla öderiz. Silah kullanan, mayın döşeyen, bomba patlatan bir örgüt, müzakere ile değil ancak silahla etkisiz hale getirilebilir.

Bugünkü dökülen kanın sorumlusu; törenlerde inandırıcı gelmeyen gözyaşları döken, TC’yi tabelalardan indiren, “milliyetçiliği ayaklar altına aldım”, “ulusalcı dalgayı aşacağız”, “Öcalan Türkiye’nin önünü açıyor”, “ ‘Sayın Öcalan’ demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık”, “ PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim, sıkıntısı olan bana söylesin” diyen, Habur’da çadır mahkemeleri kuran ve Dolmabahçe’de HDP ile kameralara poz veren AKP Hükümetidir.

AKP Hükümeti, ABD’ye bağımlılık, Açılım siyaseti, PKK ile işbirliği, komşulara terör ihracı gibi Türkiye’yi bugünkü kanlı tabloya sürükleyen siyaset ve uygulamalardan sorumludur. Bu iktidar, Bölücü Teröre karşı mücadelede milletimizin güvenini kaybetmiştir. Bu nedenle bugün bağımsızlık, birlik ve komşularla barış için Milli Hükümet esas ihtiyaçtır. 1 Kasım seçimi bu açıdan milletimize tarihî bir olanak sunmaktadır.
Hiç şüphemiz yoktur: Türkiye’miz, Küresel merkezlerden örgütlenen ve kışkırtılan Bölücü Terörün üstesinden gelecek güce sahiptir.

ABD ve İsrail’in stratejik piyonu olan bölücü teröre karşı mücadeleyi kesin sonuca ulaştırmak için devletin ve milletimizin bütün imkânlarını seferber etmek bugünün en yakıcı milli görevidir.

Bütün siyasal partileri, bölücü teröre karşı, Türkiye Cephesinde birleşmeye çağırıyoruz. Kesin başarı için bu topraklarda yaşayan her yurttaş ve her örgüt sorumludur.

Türk Milleti olarak bu zorlu süreçten büyük kararla çıkacağız. Cumhuriyetimizi ve milletimizi Atatürk Devrimi temelinde yeniden örgütleyeceğiz.

Vatan Partisi olarak sorumluk alarak ve görev üstlenerek milletimizin bağımsızlık ve demokrasi davasına hizmet etmeye devam edeceğiz"dedi 

Editör: TE Bilişim