Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı basın açıklamasında ;  Türkiye’nin bu yıl, başka deyişle kısa vadede ödemesi gereken borcu 134 milyar dolar. Buna 2015 yılının 80 milyar dolar çevresindeki ödemeler açığını da ekleyince, bir yıl içinde 214 milyar dolar döviz gerekiyor. Bütçe açığı 22 milyar Türk Lirası, dövizle ifade edersek 10 milyar dolar çevresinde. AKP iktidarında bütçe açığının da borçlanmayla kapatılması öngörülüyor. Bu durumda Türkiye’nin içinde bulunduğumuz yıl bulması gereken sıcak para tutarı, 225 milyar doların üzerindedir.

     Beklenen sıcak para akışıyla bu rakam arasında derin bir uçurum var. İşte AKP Hükümeti, şimdi o uçurumun başındadır.

Türkiye’yi borç batağına batırdılar, milleti borçlu millet haline getirdiler.

Kendileri de itiraf ediyorlar. AKP Ekonomisi iflas etmiştir.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ali Koç, birkaç gün önce “Çocuklarının geleceğinden kaygılı olduğunu” açıkladı. Bırakalım yoksulları, işsizleri, emeklileri ve emekçileri, Türkiye’nin zenginleri bile, AKP saltanatı altında geleceği belirsiz görüyorlar.

     AKP saltanatı 2015 yılı içinde yıkılacaktır.

7 Haziran seçimi milletimiz için büyük bir fırsattır.

     Yükselen değer, artık halkçılıktır, üretimdir, karma ekonomidir.

Vatan Partisi’nin Üretim Ekonomisi biricik seçenektir.

Türkiye, üretime yönelmek, yerli üreticiyi gümrüklerle korumak, sanayiciyi ve tarımı desteklemek, iç pazarı genişletmek, paranın giriş çıkışını denetlemek, özetle Karma Ekonomiye geçmek zorundadır. Vatan partisi olarak;

·         Paranın giriş çıkışını denetleyeceğiz.

·         Merkez Bankasını güçlendireceğiz ve özerkliğine özen göstereceğiz.

·         Faizcileri değil, küçüğünden büyüğüne kadar sanayiciyi destekleyecek, üretime özendireceğiz.

·         Tarım üretiminde ucuz kredi, akaryakıt vergilerinde indirim yapmak suretiyle ucuz mazot, ucuz gübreyle büyük bir atılım gerçekleştirecek, gıda güvenliğimizi sağlayacağız.

·         Kredi kartı borçlarını zamana yayarak tüketiciyi ferahlatacağız.

·         İşçiye ve kamu çalışanlarına insanca yaşayacakları ücret ve aylık sağlayacak, böylece piyasada talebi artıracak ve çarşıları şenlendireceğiz.

·         Bir milyonu aşan konut stokunu çağdaş konut isteyen az gelirli yurttaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayarak eriteceğiz.

·         Suriye, Irak, İran, Azerbaycan gibi komşularımızla güvenlik ve ekonomi alanında işbirliği yapacağız, Türkiyemizin enerji güvenliğini sağlayacağız, sanayi ve tarım ürünlerimiz için geniş pazar açacağız. Sınır boylarımızdan terör geçmeyecek, ticaret ve kardeşlik geçecek.

 

Vatan Partisi’nin Millî Direnme Ekonomisi Programı, Türkiye’nin gündemindedir.

Niğde halkımızdan yetki istiyoruz.

Üretim Ekonomisini kurarız ve Türkiye’mizi bu karanlık gidişten kurtarırız”dedi.


 

Editör: TE Bilişim