Vatan Partisi Milletvekili adaylarını önseçim ile belirledi.  Yapılan önseçim ile 25. Dönem Niğde Milletvekili adayları belli oldu. 

Vatan Partisi Niğde İl Başkanlığı olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de, milletvekili adayları parti binasında  üyelerin katılımıyla yapılan  ön seçimle belirlendi. 


5 Nisan Pazar günü saat 09.00’da Vatan Partisi Niğde İl Başkanlığında başlayan milletvekili ön seçim toplantısı, hafta içinde hayatını kaybeden  parti üyesi, Kıbrıs Gazisi ve Ergenekon şehidi Emekli Albay Sayın Muzaffer Tekin’in anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Emekli Astsubay Z.Cem Yıldırım yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Adına “Açılım” dedikleri bölünme süreci yürümüyor. Dışarıdan sıcak paraya dayalı ekonomi iflas etti. Türkiye’mizi bölemeyecekleri için bölünüyorlar. Güneydoğu’da birliği savunduğumuz için büyüyoruz. 200 yılda dört devrim yapan bir milletiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz.

Ergenekon ve Balyoz davalarında parti önderliğimizle milletimizi birleştirdik ve barikatları yıkan öncü parti olduk. Avrupa başkentlerinde ve en son Strazburg’daki mücadelemizle AİHM Büyük Salonuna emperyalist yalanı gömdük.

“Yurtta sulh cihanda sulh” diyerek komşularımızla dostane ilişkiler kurduk. Mustafa Kemalin Askeri olmakla övünen gençlik örgütlenmesini yarattık. Halkımızın parasıyla Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’ı kurduk.

40 yıllık ismimizden vazgeçerek Vatan Partisinde milletimizin halkçı, milliyetçi ve devrimci öncülerini birleştirdik. Gezi eylemlerinde; ellerimizde Türk Bayraklarıyla Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diyerek en öndeki kararlı tutumu aldık.

Atatürk’ü, vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini, ülkemizin bağımsızlığını savunan tek parti olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz.

Vatan Partisi olarak oyları bölmüyoruz, vatanımızı-milletimizi birleştiriyoruz.

Partimizin 15 Şubat’ta başlayan büyüme süreci hız kesmeden devam ediyor. Niğde’de partimize katılımlar hafta içinde de devam etti.

Seçimlerde, “Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır.”(M. Kemal Atatürk) parolasıyla, özveriyle, yoldaşlık duygusuyla, dayanışma içerisinde, yardımlaşarak, planlı ve disiplin içerisinde çalışacağız.

8 Haziran günü mecliste olacak ve kurulacak hükümetin merkezinde yer alacağız. Gülümse Türkiye. Vatan Partisi Geliyor!”dedi.

 

Konuşmanın bitiminde partiye katılan üyelere parti rozetleri takıldı ve oylamaya geçildi.

Önseçim sonucunda sıralama şöyle oluştu.

1.       Şemail Kahraman. Avukat.

2.       Ferhat Bakıral. Avukat.

      3.    Hasan Akşen. İktisatçı  ve Mali Müşavir.

 

Editör: TE Bilişim