“Milli Değerleri Koru ve Yaşat” konseptiyle 9 ilde, 9 miting parolasıyla yola çıkan MHP, cumartesi günü Adana’da Vatan Mitingini gerçekleştirdi. MHP Niğde İl teşkilatı, ilçe ve kadın kollarıyla tam kadro Adana’da hazır bulundu.

 

Cumartesi saat 16.00’da Adana Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen Vatan Mitingine, bölge illerinden gelen vatandaşlarla birlikte yaklaşık 150 bin kişi katıldı.

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ile birlikte il yönetimi, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur ve yönetimi ile Bor, Ulukışla, Çiftlik, Altunhisar ve Çamardı ilçe teşkilatlarıyla İl Kadın Kollar Başkanı Döndü Gökmen ve yönetimi ile birlikte 600 aşkın partili, özel araç ve otobüslerle, Adana’ya hareket etti.

Alanda kendilerine ayrılan alanda, 38 derce sıcağın altında, ellerindeki bayraklara 3 saat boyunca mitinge iştigal ettiler.

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin saat 16.40’dan itibaren, alana gelmesiyle coşkunun arttığı gözlemlenirken, verdiği sert mesajlara partililer sloganlarla eşlik ettiler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatanı hibe almadıklarını, hibe verilmesine de asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "'Üç-beş densizin önerileriyle Başbakan umuyor, İmralı canisi dayatıyor, ABD istiyor' diye Türk vatanından vazgeçmeyiz. Bölünmesine tahammül etmeyiz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' açık hava toplantıları kapsamında İstasyon Meydanı'nda düzenlenen 'Vatan' mitinginde Adanalılara hitap etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'öl de ölelim vur de vuralım' sloganları ile konuşmasına başladı. Bahçeli konuşmasında Başbakan Erdoğan ve Akil İnsanlar Heyeti'ne yüklendi.

Miting sonrası geldikleri araçla Niğde’ye hareket eden MHP teşkilatı adına kısa bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Hakan Er; “ Milli değerleri koru ve yaşat adını verdiğimiz bu mitinglerle, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıktığımız gibi, bu ülke üzerinde oynanan oyunların farkında olduğumuzu belirtmek ve MHP olarak bu oyunları bozmak için toplandık. Niğde teşkilatları olarak, liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli önderliğinde yolumuza devam ediyoruz. Adana’dan aldığımız güç ve sinerji ile Niğde’de çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.  Bu noktada her partilimiz büyük bir öz veri li çalışacaktır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim