Niğde HDK ve HDP bileşenleri yaklaşık 15 gündür  sürdürdükleri "Van Üşüyor" kampanyası süresince topladıkları gıda, çocuk bezi ve giyecek yardımlarını Van'a iletilmek üzere Kayseri terminalindeki görevlilere teslim ettiler.

İl Eş başkanı Göksel Rıza Özkan'ın yer aldığı dört kişilik bir heyetle Kayseri şehirler arası otobüs terminaline götürülen yardım malzemeleri HDP Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı İSHAK TACER tarafından terminal görevlilerine teslim edildi.

Teslim sırasında "Niğde de bir çok kurum ve kuruluş Van Deprem zedeleriyle dayanışma için kampanyalar düzenledi. 3 senedir bu kampanyalara destek olduk. Fakat bu son çalışma çok farklı ve içten oldu. İki hafta önce yapılan bir meclis toplantısına katılan Niğde Üniversitesinden bir grup öğrenci kardeşimizin "Van üşüyor! Haberiniz ver mı?" Sorusu üzerinden anlık gelişmesi ve duyarlı insanlarımızın katkılarıyla gerçekleşen kampanyanın denizde damla olduğunu, damların yan yana gelerek denizleri oluşturduğu bilinciyle hareket edilerek gerçekleştirildiğini. Kayseri Şehirler arası otobüs terminali görevlilerinin Van'a giden yolcu otobüsleriyle yardım kolilerini  ücretsiz sevk etmelerinin de en güzel dayanışma örneklerinden" olduğunu belirtiği teşekkür konuşmasında "tüm emeği geçenlere, dayanışma gösterenlere  tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi.






Editör: TE Bilişim