Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’nin yatırımlarını Bakanlarla görüştüler.
 
Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan heyet Niğde’ye yapılacak projeler ve yatırımlar ile ilgili ilgili bakanlıklar ve Genel Müdürler ile görüşmeler yaptılar. Heyet, TCDD Genel Müdürü, Gençlik Spor Bakanı ve Adalet Bakanı ile bir araya geldiler. Gençlik Spor Bakanlığında gerçekleşen görüşmede Niğde’ye yapılması planlanan Sporcu Fabrikası Tesisleri, yeni stadyum konularını, Adalet Bakanlığında ise Niğde Adalet Sarayını ve yeni Cezaevi konularını görüştüler. Yapılan görüşmeler alınan neticeler doğrultusunda Niğde’nin kazanımına oldu.
 
Daha sonra Niğde'nin çeşitli kavşakları için görüşmeler yapıldı ve sonuca bağlandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın Niğde İl Kongresinde müjdesini vermiş olduğu yüksek hızlı tren projesi, Andaval Lojistik Merkezi ile İlimizde ihtiyaç duyulan İl Özel İdaresi Yanı, Devlet Bahçeli Bulvarı, Ditaş Kavşağı, Bor Askeri Fabrika Önü, Bor Mezarlık Yanı, Bor İstasyon Makas Başı, Aktaş, Konaklı ve Torex hemzemin geçitleri hakkında görüşmeler yapıldı. Projelerin kısa sürede yapımına başlanacağı açıklandı.
 
 
Editör: TE Bilişim