Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Bor İlçesi ile ilgili gündemde olan bir konuya açıklık getirdi.

 

 Fatma TAN - Bor OSB'den bildirdi

Vali Necmeddin Kılıç’ı Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü önünde Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, Bor İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin ve Bor Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu diğer üyeleri karşıladı.

 

 

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde basın mensuplarına açıklama yapan Vali Kılıç, “Bor köklü geçmişe sahip nesiller boyu hayırlı evlatlar yetiştiren müstesna bir bölgedir. Niğde’mizin ve Bor İlçemizin tarihteki haşmetine uygun olarak yakın gelecekte tekrar bütün unsurları ile ayağa kalkması muhakkak ki birlikte ulaşmaya çalıştığımız bir hedeftir” dedi.

 

BOR’A ENERJİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK MI?

 

Bu bölgede son sekiz yılda çok büyük ilerlemeler kaydedilmiş. Yeni tesisler yapılmış ancak hala nüfusun yarısı tarımsal alanda istihdam edilmekte. Rakamsal olarak baktığımızda Bor’da sanayi de daha çok büyümek, bu alandaki fırsatları daha iyi değerlendirmek zorundayız. Bu durumda imkân ve kabiliyetlerimizi birleştirip bir hedefe yürümek durumundayız. 5. derecede teşvik bölgesinde olan ilimiz organize sanayide kurulu 6. derece teşvikleri vermektedir. Bu fevkalade önemli bir avantajdır. Niğde ve Bor’daki Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan mevcut arsaları muhakkak yatırımcıları aramak bulmak, ikna etmek ve onlara tahsis etmek durumundayız. Birlikte bütün bir Niğde olarak gayret edeceğimiz konu başlıklarının en başında bu konu gelmektedir. 

 

Diğer bir avantajımızda şudur. Biz güneş enerjisi ile elektrik üretilebilecek Türkiye’deki 1’inci derecede iller arasında yer alıyoruz. İlimizde güneş enerjisinden elektrik üretebilecek tesislerin kurulması çok verimli ve rantabıldır. Bugün burada arkadaşlarımızla Bor’da mevcut bulunan Karma Organize Sanayi Bölgesinin durumunu incelemek, burada bulunan boş parselleri nasıl değerlendirebiliriz bunu düşünmek ve daha da önemlisi bir “Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” Kurup kuramayacağımızı imkânların ve ihtiyaçların tespitiyle ilgili bir çalışma yapacağız. Eğer başarabilirsek Bor İlçemiz için hayırlı bir kapıyı aralamış olacağız” diye konuştu.

 

HAVAALANI NI HÜKÜMET GÜNDEMİNE GETİRECEĞİZ

 

Ziyaretinin devamında Bor’da bulunan 21. Ana ikmal Merkez Komutanlığı ve 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığını ziyaret ederek yakın gelecekte orta ve uzun vadede bir katkımızın olup olmayacağını değerlendireceğiz diyen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor’da geçmişte yapımına başlanan fakat yarım kalan Havaalanı ile ilgili soruya da “Önümüzdeki aylarda mutlak suretle bu havaalanını hükümet gündemine getirebilmek için çalışmalarımız olacak. Bir miktar para harcandıktan sonra programdan çıkan bu havalanı için elimizden geleni yapmaya çalışacağız ama kısa vadede çözülecek bir konu gibi görünmüyor ama birlikte çalışırsak başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ GÜNDEME ALABİRİZ

 

Bor Hayvancılık organize sanayi bölgesi ile ilgili bir çalışmanız olacak mı sorusuna Vali Kılıç; “Bu çok ideal bir düşünce ancak şu ana kadar henüz bir hazırlık yok. Bu ile zenginleşme kapısını aralayacak önemli parametrelerden birisidir hayvancılık. Bu konuyla alakalı Bor’da birçok tesis olduğu brifinglerde bana aktarıldı bu konuyu da mevcut durumumuzu yeterli görmeden olamaz. Bu alanda daha çok çalışmamız gerekiyor” dedi.


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı toplantının ardından Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yüksel Perforje, Erzin Deri ve Çin yatırımının ilk ayağı olan Al Grup Ltd. Şti.'nin çanta yapıp atölyesinde işletme sahipleri ile görüşüp bilgiler aldı. Bor Karma Organize Sanayi bölgesindeki ziyaretin ardından 
21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı ve 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığını ziyaret eden Vali Kılıç'ı burada Garnizon Komutanı İkmal Albay Fatih Dağlı ve ve 7. Ana Bakım Merkez Komutanı Albay Erol Çetin karşıladı. Ziyaret anısına Vali Kılıç şeref defteri imzaladı. Daha sonra komutanlarla birlikte kışlayı gezen Vali Kılıç yetkililerden bilgi aldı.



Editör: TE Bilişim