İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, 2 gündür Türkiye gündemini meşgul eden ve 2019 yılı Aralık ayında ABD başkan adayı Joe Biden söylendiği belirlenen; "Seçilirsem Türkiye'de muhalefeti destekleyip iktidarı devireceğim" sözleri oldukça küstah olduğu kadar bu tür açıklamalar hem Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir bireyi hem de İYİ Parti olarak asla kabul edilemez bir durumdur. Küstahça söylenmiş bu sözlerin Türkiye'de tam tersi etkiyle muhalefet partilerinin ve millet ittifakını karalamaktan öteye gitmezken, iktidarın ekmeğine yağ süreceği de açıktır. Kim ki bu sözleri ciddiye alır, umursar ve kaşımaya devam eder, işte o okyanus ötesinden yönetilmeye devam eden ve alışmış olan zihniyetin ta kendisidir” dedi.

UZUN: TÜRK SİYASETİNİ U MİLLET KENDİ DİZAYN EDER ABD VE UŞAKLARI DEĞİL

İbrahim Uzun; “Türk Milleti, çağ açıp çağ kapatan kudreti dahi sorgulanamaz olan tabi ve yüce bir kimliğe sahiptir. Değil ki ülkemizde güncemi sulandıracak ya da bulandıracak okyanus ötesi sözlere itibar edecek her kim olursa dahi bizden değildir. Türk siyasetini dizayn edecek tek güç ve kudret Büyük Türk Milleti’nin kendisidir. Bu acayip sözleri sarf eden Amerika başkan adayı Joe Biden, yeryüzündeki hiçbir şahıs Türk siyasetine yön veremez zihninde dahi istikamet çizemez” diye konuştu.

ÇANAK OLANLA ÇANAK TUTANLAR HADDİNİ BİLMELİ

Konu ile ilgili olarak açıklamasına devam eden İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, “İktidarın demokratik usullere bağlı kalınarak, milletin iradesinin tam anlamıyla yansıtıldığı seçimler yoluyla el değiştirmesine inanmış olan biz İYİ Partililer, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın küstah sözlerini şiddetle kınıyor ve buna çanak olanlarla çanak tutanları da haddini bilme çağrısında bulunuyoruz” dedi.

BİZİM NEZDİMİZDE YOK HÜKMÜNDEDİR

Uzun: “Arkasındaki tek desteği Türk Milleti’nin demokratik iradesi olan bizler, yerel seçimlerde olduğu gibi ilk genel seçimlerde de gücümüzü ortaya koyacağız. Bu sebeple ABD Başkan adayı Joe Biden'ın son açıklaması bizim nezdimizde yok hükmündedir” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ GERÇEĞİN FARKINDADIR!

“Joe Biden'ın küstah açıklamaları eğer birine “yarayacaksa” mevcut iktidara yarayacaktır” diyerek açıklamasına devam eden başka Uzun; “Dış güçler” paranoyasıyla Türkiye’nin gerçek sorunlarının üzerini örtmeye çalışan iktidar, Biden’ın bu saçma açıklamalarına can simidi gibi sarılabilir ama Türk Milleti gerçeğin farkındadır!” dedi.

Editör: TE Bilişim