Geçenlerde, ülkemizde üniversite öğrencisi olan Kerküklü bir yiğit delikanlı yarıyıl tatili münasebeti ile Kerkük’e gitmişti. Döndüğünde tabi ilk sorumuz “Kerkük’te ne var ne yok?” oldu. Aldığım cevap malumu ilan da olsa yüreğimi kanattı:
 
            -Kerkük’te ne olsun? Durmadan patlayan bombalar var…
 
            Irak hele hele de Türkmen elleri cayır cayır yanıyor, tıpkı Çeçenistan gibi… Tıpkı Doğu Türkistan gibi ve Filistin, Afganistan, Somali gibi…
            Ama ben diyorum ki illede Kerkük, illede Musul..
            Neden Musul ve Kerkük? Çünkü sözüm ona hür dünyanın her yöresinden yükselen ağıt gibi, İslam dünyasından olduğu gibi Irak’taki soydaşlarımızdan da ağıtlar duyulmaktadır. Ve dünya barışının(!) ağabeyi ABD(!) ile birlikte Türkiye de bu ağıtlara kulaklarını tıkamışlardır.
            Türkmenler kan ve barut kokularının arasında şöyle feryat etmektedirler:
            “Türkmenem hey Türk menem
            Unutulmuş tek menem
            Musul, Kerkük ilinde
            Unutulmuş Türk menem
            Din kardaşım, yoldaşım
            Vurur kaldırsam başım
            Sahip çıkmaz soydaşım
            Avutulmuş Türkmenem”
 
            İşte, ben bir Türk evladı olarak bu feryadı duyurmak için yüreğimin canhıraş ıstırabı ile haykırmayı bir vazife olarak görüyorum.
            Çünkü Musul ve Kerkük bizim için Ankara kadar Türk, İstanbul kadar Türk, Sivas kadar Türk’tür.
            Musul ve Kerkük, dili ile dini ile kültürü ile türküleri ile yani her şeyi ile tıpkı benim gibi ve benim kadar Türk’tür.
            Türk milleti artık Amerikan uşaklarının tertiplediği oyunun farkına varmalı ve Misak-ı Milli ile de öz be öz Türk yurdu olduğu belirtilen Musul ve Kerkük’e sahip çıkmalıdır.
            Dün Kıbrıs’ta yaşananlar, Azerbaycan’da yaşananlar, Karabağ’da yaşananlar bu gün daha da şiddetli bir şekilde Kerkük’te, Musul’da, Süleymaniye’de, Telafer’de, Erbil’de yaşanmaktadır.
            Bir Müslüman Türk evladı olarak, bu acıların yarın Van’da, Erzurum’da, Sivas’ta yaşanmaması için Türk milletinin kendine gelmesi gerektiğini hatırlatmayı bir borç biliyorum..
            Ve diyorum ki:
“Birdir bana Bakü, Tebriz
Kerkük, Ankara, Gence
Türkistan’a söz gelince
Sakın sorma haralıyam
Harda Türk var oralıyam.
 
 
 

- - - - -