Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlük binasında Engelli Öğrenci Birimi tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Hidayet Dikici, fakülte ve yüksekokulların engelli öğrenci birimi temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik yaptı. Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik konuşmasında, üniversitemiz çatısı altında eğitim gören engelli öğrencilerimizin ve personellerimizin özel durumlarının göz önünde bulundurularak, onlara sosyal alanlarda, eğitim-öğretim alanında ve erişilebilirlik çerçevesinde bütünleştirilmiş ortamlarda eşit koşullar oluşturulması amacıyla düzenlemeler ve çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, konuşmasının devamında bu çalışmalar ile birlikte gelecek yıl, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne aday olacaklarından da bahsederek bu ödüllerin belirlenmesinde önemli role sahip olan “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganlarını tam manası ile gerçekleştirme hedefinde olduklarını ve buna gayret ettiklerinin de altını çizdi.

Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı engellilik konulu resim sergisi, şiir dinletisi, işaret dili ile söylenen İstiklal Marşı ile film gösteriminin de yer aldığı ve büyük ilgi çeken etkinliğe Şehit Varol Tosun İlköğretim Okulu’ndan öğrenciler de katıldı ve standları gezerek bilgi edindi.

Program, üniversite Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve öğrenci Adil Ahmet Kavrama’nın sesli betimlemeli filmler üzerine yaptığı konuşmasının ardından işaret dili ve betimleme ile desteklenen film gösterimi ile sona erdi.

Program Sonrası Engelli Öğrenci Biriminden Rektöre Ziyaret

Programın sona ermesinin ardından Üniversite Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Hidayet Dikici ve beraberindeki öğrenciler Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a ziyarette bulundular.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, “Üniversite olarak engelli öğrencilerimiz ve personellerimizin rahatça hareket edebilmeleri ve hayatın her alanına dair erişebilme haklarını kullanabilmeleri adına üniversitemiz kampüslerinde elimizden geldiğince engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz. Asıl engelin, engellenmek olduğunun bilincinde olarak engelli öğrencilerimizin ve personelimizin eşit yaşama hakkını daima savunacağız. Bu vesile ile öğrencilerimizin ve personelimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda, Üniversite Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Hidayet Dikici ve beraberindeki öğrenciler de Rektöre göstermiş oldukları ilgi ve alaka dolayısıyla teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim