Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Merkez İlçe eski Başkanı Ünal Baykan, 5 Mayıs’ta yapılacak kongrede İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Ünal Baykan, CHP İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen Baykan, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ‘Benim en büyük iki eserimden biridir’ dediği CHP’nin İl Başkanlığına aday olmanın heyecanını yaşıyorum.” dedi.

Çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda konuşan Baykan, “Tek ve en büyük eksiğimiz sevgidir. Bizde bir sevgi eksikliği olduğuna inanıyorum. Bu yüzden de istediğimiz birlik ve beraberliği tesis edemiyoruz. Bu yüzden de istediğimiz Başarıyı yakalayamıyoruz.” diye konuştu.

CHP İl Başkan adayı Ünal Baykan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bana bu dönemde İl Başkanlığını layık görürseniz ilk yapacağım iş bu sevgi eksikliğini gidermeye çalışmak olacaktır. Herkesi kucaklayacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Ben İl Başkanlığını talep ederken hiçbir beklenti içine girmedim. Amacım partimin başarılı olması, dolayısı ile sosyal adaletin, sosyal devlet anlayışının ülkemize yerleştirilmesi ve halkımın refah ve mutluluğa kavuşmasıdır.

        Ben sizlerden sadece seçilebilmek için destek istemiyorum, seçildikten sonrada birlikte çalışıp, birlikte kazanmayı talep ediyorum. Çünkü ben şunu biliyorum ki bu zorlu mücadeleyi yalnızca yönetimlerin çabasıyla kazanması mümkün değildir. Eksiğimiz olan birlik ve beraberliği yeniden tesis edeceğiz. Birbirimizi daha çok seveceğiz. Tek yürek, tek yumruk olacağız ki kazanalım. Kazanalım ki Niğdemizi köy olmaktan kurtaralım. Aydılar kenti Yeşil Niğde’yi tekrar layık olduğu nefes alınabilecek bir hale getirelim.”

 
İlk hedef yerel seçimler

Bu aşamada ilk hedef olarak yerel seçimleri işaret eden Baykan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yalnızca Niğde Merkez değil, birlik ve beraberliğimizi yitirdiğimiz, sevgi bağlarını kopardığımız için AKP’ye kaptırdığımız İlçe ve Belde Belediyelerini yeniden CHP belediyesi olarak halkımızın hizmetine sunalım.
 
Editör: TE Bilişim