Ecemiş suyunun Niğde'ye getirilmesi yıllarca tartışıldı... Ecemiş suyu için Aksaray ve Nevşehir politikacıları epey mesafe kat etti... Niğde için şimdilik unutuldu. 

Ecemiş suyu olmadı... Ulukışla Şeker Pınarı suyu olsun  dediler...

Şeker Pınarı'na dönemin valisi gitti inceledi...

İl Özel İdare inceleme yaptırdı...

İl Genel Meclisinde görüşüldü...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bile Şeker Pınarına gitti inceleme yaptı... 

Tam bir yıl önceki koordinasyon toplantısında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Ulukışla ilçesine bağlı  Çiftehan köyü yakınlarında Şekerpınarı mevkiindeki cazibeli içme suyunun Niğde, Bor ve Ulukışla'ya yetecek düzeyde olduğunu ifade etti. Başkan "Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ile bir araya gelerek, Şekerpınarı mevkiindeki suyun tahsisi konusunda bir değerlendirme yaptıklarını söyleyen Başkan Akdoğan, "Bu konuda bir tahsis alabilirsek bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Bugün ne oldu? 

Ulukışla Şekerpınarı suyu ile ilgili bir arpa boyu yol alınmadı... 

Niğde'nin her düşünülen konusu gibi bu konuda iktidar milletvekillerinin takipsizliğinden kadük! kalmaya ramak kaldı. 

İlgili bazı haberler ve bakan yanıtı aşağıda... 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a yönelttiği sorularda “Kalkınma Bakanlığınca Niğde İlinde 2017 yılı için hangi yatırımlara ödenek ayrılmıştır?2017 yılında Niğde İli Şeker Pınarı suyunun Ulukışla İlçesine getirilmesi için ödenek ayrılmış mıdır?”dedi.

Bakan Lütfi Elvan verdiği yanıtta şöyle dedi: “ Yıllık Yatırım Programları; Uzun Vadeli Strateji, Kalkınma Planları, Yıllık Programlar ve kamu yatırım önceliklerinin belirlendiği Yüksek Planlama Kurulu Kararlarında yer alan öncelikler çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı tarafindan hazırlanan yatırım programı hazırlama esasları genelgelerinde belirtilen sektörel, bölgesel ve proje bazındaki öncelikler doğrultusunda ve kuruluşlardan gelen proje teklifleri dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Kamu kaynaklarından finanse edilecek kamu yatırım projelerini kapsayan Yatırım Programındaki ödenek tahsisleri il bazmda değil kuruluş ve proje bazında yapılmakta olup ödeneklerin belirlenmesi sürecinde sektörel ve proje bazındaki öncelikler yarımda; kalkınmada öncelikli, doğal afet yaşanan ve bölgesel gelişme planları kapsamında yer alan illerdeki projeler de göz önünde bulundurulmaktadır.
 
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 19'uncu maddesindeki "Kamu yatırım programı, merkezî yönetim bütçe kanununa uygun olarak Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafindan hazırlanır ve anılan Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren on beş gün içinde Bakanlar Kurulu kararıyla Resmî Gazetede yayımlanır." hükmü gereği 2017 Yıb Yatırım Programı 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun yürürlüğe gireceği 01.01.2017 tarihinden itibaren on beş gün içinde hazırlanıp Resmi Gazete'de yayımlanacaktır. Dolayısıyla kamu kuruluşlarının yatırım ödeneklerinin proje bazında dağılımına ilişkin çalışmalar devam etmekte olup 2017 Yılı Yatırım Programı en geç 15.01.2017 tarihi itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanmış olacaktır. 2017 Yılı Yatırım Programı'ndan il bazında yatırımların ancak belli bir kısmı görülmekte olup 2017 Yılı Yatırım Programında yer alan toplu ve toplulaştırılmış projelerin detay projelerinin kuruluşlarca belirlenerek Bakanlığımıza iletilmesiyle "Kamu Yatırımların İllere Göre Dağılımı" belirlenmiş olacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

ŞEKER PINARINA  ÇALIŞILIYOR
CHP Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Ulukışla ilçesi Şeker Pınarı suyunun gelmesi ile ilgili de Bakana soru yöneltti. Bakanın yanıtı ise yapılacağı yönünde değil çalışıldığı yönünde oldu.

Ömer Fethi Gürer, “ Mayıs  2016  da  Niğde Ulukışla ilçesi Şeker Pınar su kaynağının   Ulukışla ilçesine içme suyu olarak getirilmesi konusunda  Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu bir açıklama yapmıştı. Projenin gerçekleşmesi için Kalkınma Bakanlığının  2017 yatırım programında konunun yeralması gerekiyordu. Ancak Bakan bu sorumuza verdiği yanıt ile 2017 yılında  çalışmanın süreceği, olup olmayacağının ise belirsizliği yönünde bir yanıt verdi. Bakan Lütfi Elvan’ın yanıtı şöyle: “Şeker Pınarı suyunun Ulukışla İlçesine getirilmesini konu alan proje raporu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile çalışılmaktadır. Proje işletme döneminin planlanması ve buna bağlı olarak proje maliyetinin değerlendirilmesi ile alternatif kaynakların incelenmesi hususunu da içerecek bir çalışma Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yürütülmektedir.”



 
Editör: TE Bilişim