Cumhuriyet Halk Partisi (CHPNiğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, seçmenlerin farklı bölgelere taşındığı yönünde önemli iddialarda bulundu.

Gürer, basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yerel Yönetimler Sempozyumunda yaptığı “Bizim beldede amcaoğlunun kazanması lazım veya bizim aşiretten falancanın kazanması lazım, ne yapalım, Ankara’dan, İstanbul’dan göç yapalım anlayışına izin vermeyeceğiz. Bu işgalin farklı bir türüdür. Bundan sonra bu tür şeyleri İçişleri Bakanlığımızla da daha yakın takibe alacağız. Çünkü bunun adı demokrasi değil” şeklindeki konuşmasını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuşmasının, yerel seçimler için bir bölgeden başka bir bölgeye seçmen nakli yapıldığı anlamına geldiğini belirten Gürer, “Sayın Cumhurbaşkanı seçmen taşıma işine tepki gösteriyor. CHP böyle bir girişimde bulunmaz. Bu, CHP’li adayların kazanabileceği yerleşim birimlerinde AKP’nin yapabileceği bir girişimdir” dedi.

İddiasını, Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki seçmen hareketliliğinden örnek vererek güçlendiren Gürer, “Ulukışla’da 24 Haziran seçimlerinden bu yana 1700 seçmen fazlalığı oluşmuş. Tabelasında 5 bin 800 yazılı ilçede seçmen sayısı 5 bin 900’a çıkmış. Burada AKP’li bir belediye başkanı görev yapıyor. Ben bu konuyu Meclis gündemine getirince, belediye başkanı Ulukışla’ya çok büyük bir ilgi olduğundan bahsetti. 24 Haziran seçimlerinden bu yana 1700 seçmen hangi cazibeyle Ulukışla’ya geldi?” diye sordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “24 Haziran seçimlerinden bu yana 1700 seçmen Ulukışla’ya ne amaçla geldi? Burada CHP’nin seçimi kazanacağı yönünde kamuoyunda ciddi bir görüş hakim” diye konuştu.

CHP Milletvekili Gürer, iktidar partisinin farklı bölgelerde seçime yönelik seçmen taşıma gayreti içinde olduğunun bir örneğinin Ulukışla ilçesinde yaşandığını ifade ederek, “CHP’nin belediye başkanlığını kazanma ihtimali yüksek olan Çiftlik ilçesinde de benzer bir durum var. 24 Haziran seçimlerinden bu yana 1000’e yakın yeni seçmen gelmiş” şeklinde konuştu.  


 

Editör: TE Bilişim